Mülakatsız 40 Bin Öğretmen Ataması Talebi Gündeme Oturdu

Mülakatsız 40 Bin Öğretmen Ataması Talebi Gündeme Oturdu

Mülakatsız 40 Bin Öğretmen Ataması Talebi Gündeme Oturdu. 2017 KPSS'ye giren binlerce aday mülakatsız 40 bin öğretmen ataması yapılması için sosyal medya üzerinden örgütlendi. Adaylar Şubat ayında mülakatsız 40 bin öğretmen ataması yapılmasını istiyor. İşte tüm detaylar... r

2017 KPSS'ye giren binlerce öğretmen dört gözle öğretmen atamalarının yapılacağı tarihi bekliyor. Adaylar Şubat ayında mülakatsız 40 bin öğretmen ataması yapılması için sosyal medya platformları üzerinden örgütlenmeye başladı. Peki ilk öğretmen ataması ne zaman yapılacak? MEB öğretmen atama takvimini açıkladı mı?2017 KPSS'ye giren binlerce öğretmen MEB'den gelecek öğretmen atama müjdesine beliyor.

Adaylar Şubat ayında mülakatsız 40 bin öğretmen ataması yapılması için sosyal medyadan kampanya düzenlemeye başladı. Her gün farklı bir başlıkla mülakatsız 40 bin öğretmen ataması isteyen adaylar akşam saatlerinde Türkiye'nin en çok konuşulan konuları arasında girmeyi başarıyor.Bilindiği üzere daha önce Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Şubat ayında 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını duyurmuştur.

Bakan Yılmaz açıklamasında mülakatın da kesinlikle devam edeceğini belirtmişti. Atama bekleyen öğretmenler geçtiğimiz yıllarda yapılan atamalarda mülakatın büyük haksızlıklar ortaya çıkardığı görüldüğünden bu yıl gerçekleştirilen atamada mülakatın kaldırılmasını istiyor.2017 KPSS ve ÖABT sınav sonuçlarının Ağustos ayında açıklanmasının ardında 5 ay geçmesine rağmen hala hiçbir öğretmen ataması yapılmaması da adayların büyük tepkisini çekiyor. Eğer Şubat ayında yapılacağı söylenen atamada mülakat kaldırılmazsa geçen yılki sürece göre değerlendirdiğimizde öğretmen atamasının gerçekleştirilmesi Ağustos ayını bulacak.

Sınava giren binlerce aday sınav tarihinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala atanıp atanamayacağını bilemeyecek. Bu da adayların hayatındaki belirsizliği devam ettirecek.Şuana kadar MEB'den öğretmen atama takvimi ve öğretmen atama kontenjanları hakkında resmi bir açıklama yapılmış değil.  Kaynak: Atama Bekleyen Öğretmenler Mülakatsız 40 Bin Atama İstiyor.mymemur

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.