Müslim Sarı, Tbmm'de Öğretmen Atamalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı

Müslim Sarı, Tbmm'de Öğretmen Atamalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Şubat 2013 ayında 30 bin öğretmen atama isteyen Şubatçılar Grubuve Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri ile birlikte parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, öğretmen ihtiyacının 126 bin olmasına karşılık Milli Eğitim Bakanlığı'nın 40 bin atama yaptığını söyledi.


300 binin üzerinde ataması yapılmayan öğretmenin bulunduğunu ifade eden Sarı, ''Aileleriyle birlikte 1 milyon insandan söz ediyoruz. Artık intiharlar başladı'' şeklinde konuştu. 

Öğretmen ihtiyacının 126 bin olmasına karşılık 40 bin atama yapıldığını vurgulayan Sarı, öğretmen ihtiyacının Ücretli Öğrretmenler ile giderildiğini söyledi. 

Sarı, 80 bin ücretli  öğretmen bulunduğunu vurgulayarak, bu öğretmenlerin örgütsüz, güvencesiz, daha ucuza ve daha fazla çalıştırıldığını iddia etti. Sarı, ''Bu durum eğitimin mebpersonel.comtaşeronlaşmasına giden bir süreçtir'' dedi. 

Meslek liselerinde yüksek oranda öğretmen açığına rağmen, bu okullara yalnızca 300 öğretmen ataması yapıldığını kaydeden Sarı, ''Bu kadar çok öğretmene ihtiyaç yoksa, o zaman bu kadar öğretmen yetiştirmeyin'' diye konuştu.

Şubatçılar grubu üyeleri ise 2013 ayında en az 30 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini nedenler ile birlikte açıkladılar


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.