MV OKTAY VURAL ÖĞRETMENLERLE BASIN TOPLANTISI YAPTI

MV OKTAY VURAL ÖĞRETMENLERLE BASIN TOPLANTISI YAPTI

MHP MV. Oktay Vural bugun Atama bekleyen Branş Öğretmenlerini kabul etti.

 Atama bekleyen Branş Öğretmenleri ile bir basın toplantısı yapan MHP MV. OKTAY VURAL onların taleplerini isteklerini dinledi,  not aldı.
Atama bekleyen Öğretmenler 40 000 ek atama yapılmasını istiyorlar..
Oktay Vural ise atanamayanların Türkiye'nin geleceği olduğunun altını çizdi. Vural, gençlerin kendi geleceklerini kurmasına izin verilmediğini kaydetti. Milletin kadro vermesine karşın AK Parti iktidarının neden bu kadroları boş tuttuğunu soran Vural, öğretmen yetiştirilmesine karşın çalıştırılamadığını ifade etti. "Meclis size kadro verdi, bu kadrolara atama yapın." diyen Vural, yeni kadro değil boş olan kadroya atama yapılması gerektiğini vurguladı. 

Ha bire üniversite açıldığını ancak istihdam politikası olmadığını dile getiren Vural, eğitim fakülteleri açarak işsiz üniversite mezunu yetiştirmenin millete ne faydası olduğunu sordu. VİP torpil listesi istemediklerini dile getiren Vural, "KPSS'ye girmişler, kendilerine öncelik tanınsın istemiyorlar. Atama istiyorlar, milletin verdiği kadrolara atama istiyorlar." diye konuştu. AK Parti'li yöneticilerin ve iktidarın temsilcilerin atama bekleyenlerle görüşmediğini belirten Vural, bunların derdinin dinlenmesini istedi. Başbakana açık bir randevu çağrısında bulundu. Vural, "Ziraat mühendisi garsonluk yapıyor, bu zulüm değil mi?" diye sordu.

Atama beklediklerini dile getiren Aslıhan Bademci, VİP torpil listesiyle ilgili bir soruya "Ona gelinceye kadar onca şey var ki. Bir meslek grubunda uzmanlaşıyorsunuz, 23-24 yaşında. KPSS'de yeterli puan alıyorsunuz ama bu defa kadro sıkıntısı veriliyor. Umutsuzluğa düşen en son geçen hafta intihar eden arkadaşımız var, 24 yaşında bir öğretmen. İntihara sürükleyen sebep nedir?" şeklinde konuştu. CİHAN



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.