Nisan'da Öğretmen Ataması Yapılacak mı? Süreç nasıl işler?

Nisan'da Öğretmen Ataması Yapılacak mı? Süreç nasıl işler?

5 Şubat’ta 15 bin öğretmen ataması yapıldı, 6 Haziran’da Genel Seçimler yapılacak. Öğretmen adayları Şubat ‘la birlikte çalışmalarına başladı. Nisan’da 40 bin öğretmen alımı için 28 Mart’ta Eylem yapmaya hazırlanıyorlar.

 Öğretmen Adaylarının 40 Bin Atama Talebi!

5 Şubat’ta 15 bin öğretmen ataması yapıldı, 6 Haziran’da Genel Seçimler yapılacak. Öğretmen adayları Şubat ‘la birlikte çalışmalarına başladı. Nisan’da 40 bin öğretmen alımı için 28 Mart’ta Eylem yapmaya hazırlanıyorlar.

Öğretmen Atamasının Yolu TBMM’den Geçiyor!

MEB, Şubat ayında 15 bin öğretmen ataması yaptı. 15 bin kadro bütçeden karşılandı. Yeni bir atamanın olması için TBMM’den kadro onayının çıkması şart. Muhalefet partilerinin önergelerinden ziyade hükümetin kadro teklifi yapması önemlidir. Meclis, Nisan ayına kadar çalışacak ve bu zamana kadar herhangi torba yasanın içine öğretmen kadro teklifleri yapılabilir. Yasanın TBMM’den geçmesi, Cumhurbaşkanının onayı, Resmi Gazetede yayımlamasıyla süreç tamamlanacaktır.

500 Engelli Öğretmen Talebi Var!

MEB, 300 Engelli öğretmen ataması için yakın bir zamanda duyuru yapmaya hazırlanıyor. Ancak engelli öğretmen adayları 500 kadro talebinde bulunmaktadırlar. Seçim öncesi engelli öğretmen adayları da istediği kadroları almak istiyor. Olası yeni bir atamada 300 engelli öğretmen ataması dışında yeni engelli öğretmen ataması yapılması da muhtemeldir.

Öğretmen Ataması Olursa Atananlar Eylül’de Göreve Başlayabilir!

2011 Haziran seçimlerinden önce de 30 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Daha sonra Temmuz ve Ağustos aylarında da öğretmen ataması yapılmıştı. Haziranda atanan öğretmenler Eylül ayında göreve başlatılmıştı. Bu senede seçim öncesi öğretmen ataması yapılırsa atanan öğretmenler Eylül’de atanacak öğretmenlerle birlikte göreve başlatılabilirler.

Olası Öğretmen Ataması Eylül Kadrolarını Düşürür Mü?

Nisan veya Mayıs aylarında yeni bir öğretmen atamasının yapılması durumunda Eylül kadrolarının azalıp azalmayacağı da yakın zamanda tartışılacaktır. KPSS’ye hazırlananlar, 2014 puanından umudu olmayanlar, yeni mezun olacaklar, pedagojik formasyonu bu sene bitirecek olanlar 2015 KPSS’den sonra Eylül ayında yapılacak atamalarda kadroların azaltılmamasını talep edeceklerdir. Kadro planlamasını MEB yapacaktır ve MEB’in nasıl bir yöntem izleyeceği şimdilik belli değil.

Olası Öğretmen Atamasına Kim Onay Verecek?

Yeni bir öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağı önce Maliye Bakanlığı’na bağlı, sonra MEB’e bağlı ancak seçim dönemi olduğu içinde genel olarak da Başbakana bağlı. Cumhurbaşkanının da önemli etkisi olacaktır. Ancak olası öğretmen ataması müjdesini Başbakan Ahmet Davutoğlu verecektir. Seçim döneminin hareketli geçeceği kesindir. Hükümetin seçim beklentisi hem atama olup olmayacağını etkileyecektir hem de atama sayısını etkileyecektir. Milletvekili adaylarının da baskısı olacaktır.

Özetle; Memur adayları gibi öğretmen adayları da sosyal medya yoluyla, soru önergeleriyle, Parti İl Başkanlıkları görüşmeleriyle, BİMER-AKİM gibi yollarla veya ilerleyen dönemlerde seçim mitinglerinde seslerini duyurmaya çalışacaktır. Şu an için yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmış değil. Önümüzdeki haftalarda yetkililerden açıklamaya gelmeye başlayacaktır.

NOT: Sosyal medyada hem öğretmen adayları hem de memur adayları 40 bin talebinde bulunmaktadır. Yoğun bir baskıyla her iki grup da seslerini yeterince duyuruyor. Bizler, öğretmen-memur ayrımı, Sınıf öğretmeni-Branş öğretmeni, Orta öğretim-ön lisans, Ön lisans-lisans ayrımı, Adalet-Büro Yönetimi, İİBF-Mühendis ayrımı, sosyolog-sosyal çalışmacı vb. ayrım yapmadan bu dönemde atama bekleyen her kesimin sesini duyurmaya çalışacağız. Göndereceğiniz yazı ve dosyaları titizlikle değerlendirip yayımlayacağız.

Zeki Kara
www.gazetekamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.