Norm Fazlası Olup da MEBBİS'te Norm Fazlası Görünmeyen Öğretmenler Ne Yapacak?

Norm Fazlası Olup da MEBBİS'te Norm Fazlası Görünmeyen Öğretmenler Ne Yapacak?

Norm fazlası öğretmen atamalarında sorunlar devam ediyor. Sistemde norm fazlası görünmeyen öğretmenler ne yapacaklar?

Mebpersonel.com - Okulunda norm fazlası olan fakat norm güncellemesi yapılamadığı için MEBBİS'te norm fazlası görünmeyen öğretmenler ne yapacaklar?

Milli Eğitim Bakanlığı, norm fazlası öğretmen atamaları ile ilgili takvimi genelge ile açıkladı. Üstüne ek bir duyuru daha yaptı. Mebpersonel.com olarak normların güncellenmesi gerektiğini ısrarla dile getirmemiz üzerine MEB, normların sürekli güncel tutulduğunu ve norm güncellemelerinin Ekim ayında yapılacağını dile getirdi.

Fakat MEB'in bu açıklaması okullar bazında incelendiğinde pek de gerçekçi durmuyor. Çünkü okulların normları sürekli güncel tutulmuyor.

En son Nisan ayında güncellenen normlara göre şu an atamalar yapılacak. Fakat Nisan ayından bu yana okulların şube/derslik sayıları ve öğretmen kadroları değişti. Fakat bu değişiklikleri sisteme yansıtamayan okullar var.

Takipçilerimizden gelen mesajlara göre okulunda norm fazlası olup da norm güncelleme ekranı kapalı olduğu için MEBBİS'te norm fazlası gösterilemeyen öğretmenler var. Bu öğretmenler son genelgeye göre ne tayin isteyebiliyor ne de görevlendirme yapılabiliyor.

MEB, sistemde norm fazlası olarak görünmeyen fakat gerçekte norm fazlası olan öğretmenlere çözüm üretmelidir. Sistemde değişikliğe gidilemiyorsa bu öğretmenlerin atamaları okul ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin iş birliği içerisinde yapılmalıdır.


Norm fazlası öğretmen atama sürecine dair sorunları takip ederek gündeme getirmeye devam edeceğiz.

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.