Ocak Ayı Öğretmen Atama Kontenjanları 6 Ocak'tan Sonra Açıklanacak

Ocak Ayı Öğretmen Atama Kontenjanları 6 Ocak'tan Sonra Açıklanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 Kasım 2014 günü Öğretmenler Gününde öğretmen adaylarını sevindirecek olan haberi vermişti. 15 Bin öğretmen ataması Ocak ayında yapılacak. Peki kontenjanlar ne zaman netleşecek? WWW.MEBPERSONEL.COM /ÖZEL HABER

 24 Kasım Öğretmenler Gününde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ocak ayında 15 bin öğretmen ataması yapılacağı müjdesini vermişti. Bu haberden sonra öğretmen adayları kendi branşlarına ne kadar kontenjan ayrılacağını merak etmeye başladı. Mebpersonel.com olarak öğretmen adaylarının bu merakını ve kafaları kurcalayan soruları cevaplandırmak için çalışıyoruz.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki Milli Eğitim Bakanlığı'nın 15 bin öğretmen atama yapması için bu atamanın resmiyet kazanması gerekir. Evet Başbakan 15 bin öğretmen ataması sözü verdi ve atama takvimi kesin olarak Aralık ayı bitmeden açıklanacak. Fakat 15 bin öğretmen atamasının resmiyet kazanması için Meclis tarafından görüşülüp onaylanması gerekiyor. Meclis tarafından görüşülüp onaylandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin öğretmen ataması için çalışmalara başlayacak. Meclis tarafından izin verilmediği sürece böyle bir atamanın olması söz konusu değildir.

15 bin öğretmen ataması kontenjanlarının Meclis'te görüşülmesi gerekmektedir. TBMM 23.12.2014 tarihinde 13 günlük bir tatile girecek. Tatil 5 Ocak 2015 günü sona erecek. TBMM 6 Ocak 2015 günü toplanacak. Büyük bir ihtimalle öğretmen atamaları konusu 6 Ocak günü gündeme getirilecek ve görüşmeye başlanacak. Görüşmeler sona erdiğinde ve atama kararı onaylandığında Milli Eğitim Bakanlığı atama konusunda gerekli olan somut adımları atmaya başlayacaktır.

Sonuç olarak; 15 bin öğretmen atama kontenjanlarının belirlenmesi için öncelikle bu kararın Meclis'den geçmesi gerekmektedir. Meclis 6 Ocak günü toplanacağından dolayı kontenjanların belirlenmesine 6 Ocak 2015 tarihinden sonra başlanacaktır. 6 Ocak 2015 gününe kadar kontenjanlar konusunda herhangi bir resmi açıklama gelmesi söz konusu değildir.

NOT: MEB yetkilileri tarafından belirtildiği üzere, atama takvimi Aralık ayı sona ermeden açıklanacaktır. 

Müsteşar Yusuf Tekin'in Açıklamaları Doğrultusunda Ocak Ayı Kontenjan Tahmini İçin Tıklayınız

Ocak Ayı 15 Bin Öğretmen Ataması Branş Sıralama Robotu İçin Tıklayınız

15 Bin Öğretmen Atamasında Hangi Branşa Daha Fazla Kontenjan Verilsin? Anketi İçin Tıklayınız

Öğretmen Atamaları Facebook Grubunda Konuyu Tartışmak İçin Tıklayınız

MEBPERSONEL.COM/ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.