Öğretmen Adayları Hep Aynı Hatayı Yapıyor

Öğretmen Adayları Hep Aynı Hatayı Yapıyor

Yıllarca atanmayan pek çok branşta öğretmen adayı büyük bir şok yaşadı . Milli Eğitim Bakanlığı bu şokları geçmişte de yaşattı. Kimse hesap soramadı . Bunun bir önemli sebebi var .

 Milli Eğitim Bakanlığına karşı tek yürek olmayı başaramayan öğretmen adayları hiç bir şekilde haklarını arayabileceklerini sanmasınlar . 5000 , 10000 , 20000 kişilik facebook sayfalarında veya gruplarında yapılan twitter etkinlikleri ile atama yapılmaz . Bu yıllardır böyle . Bir araya gelmeyi branş veya sınıf öğretmeni değil öğretmen olmayı başaramadıkça da meb için kolay lokma olmaya devam edeceksiniz .

Bir çok internet sitesi ve forumda bu durum hala anlaşılmamış , bir o kadar da her branştan öğretmenler arasında  Ankara'ya yürüyelim diyenler var . 

Her yıl aynı şeyi öğretmen adayı arkadaşları yazdığımız yazılar ve paylaştığımız dökümanlar ile uyarmaya çalışıyoruz . Meb sizleri tek tek branş branş kolay bir lokma olarak görüyor. Öğretmen olduğunuzu , okulda birlikte çalışacağınızı unuttuğunuz anda , bedeneğitimci , fenci , sınıfçı olduğunuz anda kolay bir lokmasınız . 


Öğretmen olduğunuz anda ise önünüzde hiç bir güç duramaz . 5000 Beden Eğitimi ataması değil 140 bin öğretmen ataması için hep beraber çabalamalıydınız .


Tarih tekerrürden ibarettir. Ümit edelimde gelecek yıl ki öğretmen adayları tek yürek olup kolay lokma olmasınlar . Bu senekiler için ise bence artık çok geç .

Ancak gelecek yıl için henüz çok erken . Bu konuda uzmanlaşmış Ayöp gibi bir platform var . 

2500 resim 3600 ingilizce 5000 beden eğitimi değil 140 bin öğretmen diye yola çıkmalısınız .  Rahmetli  Şafak Bay zamanında bunu başarabilmişti . Aynı ruh ile devam edemezseniz kusura bakmayın sonunuz hazin .


Ogretmenleriz.Com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.