Öğretmen adayları KPSS’den önce atama istiyor

Öğretmen adayları KPSS’den önce atama istiyor

Farklı branşlardan öğretmen adayları temmuz ayında yapılacak 2015-KPSS öncesinde atama yapılmasını istiyor. Geçen yıl girdikleri Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınav puanlarının değerlendirilmesini talep eden adaylar yetkililerden seslerini duymalarını bekliyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2015 KPSS sonuçlarıyla ağustos ayında tahsis edilen 47 bin öğretmen kadrosundan ne kadarının kullanılacağına karar verileceğini açıkladı. Öğretmen adayları ise geçen yıl girdikleri KPSS sonuçlarının boşa gitmemesi için ağustos ayından önce atama yapılmasını bekliyor. Seslerini yetkililere duyurmaya çalışan öğretmen adayları isteklerini şöyle sıralıyor:

Meryem Akyıldız:  Atama yapılması için 20 Nisan’dan şimdiye kadar eylemler yapıyor, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Öğretmen atamaları toplumun kanayan bir yarası haline geldi. Amacımız devlet memuru olmak değil. Ücretli öğretmenliğin kaldırılarak nitelikli, uzun yıllar eğitim almış, alanında uzman kişilerin öğretmen olması. 47 bin kadro için atama bekliyoruz. Verilen sözler yerine getirilmeli. Adaylar mağdur edilmemeli. Yetkililer sesimizi duymalı.
Emrullah Yaşa: Geçtiğimiz aylarda 47 bin kadroya atama yapılacağı açıklandı. Ancak temmuz ayında gerçekleştirilecek 2015-KPSS’den önce öğretmen atamalarının yapılmasını istiyoruz. Milletvekili adayları, bakanlar atama yapılacağını açıklamıştı. Emeğimizin karşılığının boşa gitmemesini bekliyoruz. Geçen yıl sınava girdik ve yüksek puan aldık. Eğer temmuz ayında yapılacak sınavın ardından atama olursa emeklerimiz boşa gidecek.
Berra Uçar: Seçim mitinglerine gidiyor sesimizi her yerde duyurmaya çalışıyoruz. Ancak kimse isteklerimize net olarak yanıt vermiyor. Tek beklentimiz sınav öncesi atama yapılması.
Esma Aksoy:  Seçimler ve 2015-KPSS yaklaşıyor. Endişeliyiz. Ne olacağını bilmiyoruz. Seçimin ardından nasıl bir politika izlenecek, atamalar ne zaman yapılacak? Aldığımız puanlara ne olacak? İsteğimiz temmuz öncesi 40 bin öğretmen ataması. Sesimizin duyulmasını istiyoruz.

Gülseven ÖZKAN
HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.