Öğretmen adayları nasıl başvuru yapacak?

Öğretmen adayları nasıl başvuru yapacak?

37 bin öğretmen kadrosuna başvurular bugün başlıyor. Peki öğretmen adayları nasıl başvuru yapacak?

 - Öğretmen atama kılavuzuna göre, açılan kontenjanlara başvurular iki aşamada yapılacaktır. Öncelikle açılan okul listesinin incelenmesi, tercih edilecek 40 okulun belirlenmesi gerekmektedir.

- Daha sonra https://mebbis.meb.gov.tr/ adresinden siteme girilerek, elekronik başvuru formu açılacak. Burada, atama biçimi, alanı, mezun oldukları yükseköğretim programı, başvuruyu onaylatacakları il/ilçe ve adres bilgileri ile tercihler girilecektir.

- Başvuruyu yapanlar, alacakları elektronik çıktısı aynı gün veya ertsei gün, elektronik başvuru formunda belirttikleri il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacaktır.

- İl/ilçe milli eğitim müdürlülerine gidilirken elektronik başvuru çıktısının yanı sıra istenen belgeler hazırlanmalıdır. 

Dikkat edilmesi gerekli hususlar:

- 40 tercihi dışında, boşluk olması halinde boş kalan kadrolara atanmak isteyenler "Tercihlerim dışındaki eğitim kuramlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini seçmelidir.

- Tercihleri il/ilçeye onaylattıktan sonra değişiklik yapılamayacaktır. Bu nedenle, il/ilçe onaylayana kadar mebsiseki tercihler değiştirilebilecektir. Ancak il/ilçe onaylamış olsa dahi, tercihler dışındaki dğer belgelerdeki düzeltmeler yapılabilecektir.

- Elekronik ortamdan yapılan başvuruların, başvurunun yapıldığı gün ya da başvurunun son gününe rastlayan gün hariç bir sonraki gün mesai saatleri içinde başvuru bürolarına onaylatılması zorunludur.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.