Öğretmen Atama Kontenjanları Artırılsın

Öğretmen Atama Kontenjanları Artırılsın

Eğitim-Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı, Ağustos ayı içerisinde yapılacak öğretmen atamalarında kontenjanların artırılmasını istedi.

 Diyarbakır Eğitim Bir Sen şubesi Başkanı Yunus Memiş, Ağustos ayı içerisinde planlana öğretmen atamalarında kontenjanların artırılmasını istedi.

Memiş yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi: "Milli Eğitim Bakanlığının atama sisteminde köklü değişikliklere imza atması gerekmektedir. Atama sisteminde acil önlemler alınmadığı takdirde atamasını bekleyen öğretmenler toplumsal bir sorun olarak Türkiye’nin içinden çıkamayacağı bir hal almasına neden olacaktır.  Zira sistem çökmüş ve altında kalan binlerce mağdur atamasını bekleyen öğretmen olmuştur."

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Atama kontenjanının artırılmasını isteyen Memiş, "Ülkemizde atanamayan değil, atamasını bekleyen öğretmenler vardır. Ağustosta planlana atamaların kontenjanlarının yetersizliği atamasını bekleyen öğretmenler için büyük bir haksızlıktır. Hayatlarının baharında maddi ve manevi sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kalan atamasını bekleyen öğretmenlerimiz birçoğu psikolojik bunalıma girmektedir. Geleceğin teminatı çocuklarımız için ve geleceğin inşasını gerçekleştirecek öğretmenlerimiz önü açılmalı, öğretmen atama kontenjanlarının arttırılması kanayan bu yaraya dur diyecektir. Atamasını bekleyen öğretmenler için bütün ilgili kurumlar duyarlı olmalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.