Öğretmen Atama Mülakatlarında 5 Puan Kuralına Uyuldu mu?

Öğretmen Atama Mülakatlarında 5 Puan Kuralına Uyuldu mu?

MEB'in öğretmen atama mülakatlarında puanlama sistemine iller tarafından uyuldu mu?

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), bilindiği üzere geçtiğimiz yaz çıkan KHK ve yönetmelik ile sözleşmeli öğretmen istihdam etmeye başlamıştı. İlk sözleşmeli öğretmen ataması Ekim/2016'da 18506 olarak gerçekleşmişti. Ekim ayında yapılan mülakat puanlama sistemlerinde illerin birbirinden bağımsız değerlendirme yapması dolayısıyla bir çok atama bekleyen öğretmen tepki göstermişti. Nisan ayında yapılan 1367 ek sözleşmeli öğretmen atamasından sonra geçtiğimiz gün de 20.127 sözleşmeli öğretmen atanmış oldu.

 Geçtiğimiz gün yapılan atama için bilindiği üzere tekrar mülakat yapılmıştı ve KPSS puanının 5 puan altına veya 5 puan üstüne kadar puan verileceği açıklanmıştı. Yapılan atamadan sonra Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından kurum bazlı minimum puanlar yayınlandı. Puanlar incelendiğinde %90-95 oranında +5/-5 kuralına uyulduğı görülmektedir.  KPSS puanından oldukça uzak puan verilenler için ise atama bekleyen öğretmenler MEB'e tepki gösterdi.

 Bakanlığın gelecek dönemlerde yapacağı mülakat ve mülakat puanlama sisteminin daha da objektifleşmesi bekleniyor.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.