Öğretmen Atamaları 2013 Başlıyor

Öğretmen Atamaları 2013 Başlıyor

Öğretmen Atamaları 2013 Başlıyor

 Öğretmen Atamaları 2013 Başlıyor  2013 Kpss Öğretmen Atamaları Başlıyor Yıllardır atama bekleyen 300 bin öğretmen var. Atanamayan öğretmenler KPSS 2013 öğretmen atamaları ve kontenjanlarının açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. MEB Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konu hakkında herhangi bir açıklama yaptı mı? 2013 KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavı öğretmenlik atamaları başladı mı? Binlerce kişi bu haberi bekliyor. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dabn beklenen KPSS 2013 haberi bakanın müsteşarı Yusuf Tekin'den geldi. Atanamayan öğretmenler en az 200 bin öğretmenin atanmasını istiyordu ama bu talep yerine gelmeyecek. Atanma sayısı bu yıl sadece 40 ile sınırlı kalacak. KPSS 2013 atamalarının ne zaman ve ne şekşilde yapacağını merak eden öğretmenlerin beklediği açıklama geldi. KPSS 2013 öğretmen atamalarının 9 Eylül 2013 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı aşamasında flaş bir gelişme meydana geldi. Haftalardır KPSS 2013 öğretmen atamaları ve kontenjanları açıklaması bekleyen öğretmen adayları, bekledikleri haberi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin'den aldı. sosyal bilgiler öğretmenliği, Müzik öğretmenliği, matematik öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, , beden eğitimi öğretmenliği,  fen bilgisi öğretmenliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, resim öğretmenliği, okuyanlar ve bu bölümden mezun olarak atama beklemeye başladı. KPSS 2013 puanlarına göre atama yapılacak! Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkında öğretmenler tarafından çok eleştiri olmuştu. Atama bekleyen 300 bin öğretmen 40 bin sayısının komik olduğunu ve okularda öğretmene ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SİSTEMİ KALDIRILMALI

Lise Mezunu Öğretmenler Var
 
" İşin komik yanı ise bu ücretli öğretmenler, öğretmenlik eğitimi almamış kişiler oluyor. Yani talep durumuna göre önlisans at yetiştiriciliği bölümünden mezun olan ya da liseden elektirik bölümünden mezun olan kişiler, okullarda sınıf öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği yapabiliyor."
 
 
Asgari Ücretle Öğretmen Çalıştırılıyor
"Ücretli öğretmenler ucuz iş gücü oldukları için tercih ediliyor. Fakat çocukların alacağı eğitim ve atanamayan öğretmenler düşünülmüyor. Ücretli öğretmenlere düzenli maaş değil saatlik ücret ödeniyor.Bu yıl saat ücreti 7.8 TL olarak belirlendi. Hiç kesinti yapılmaması halinde aldıkları maaş 850 TL. Bununla da kalmıyor sigorta primleri 15 gün üzerinden yatıyor. Resmi tatiller, kar tatilleri ve diğer tatiller maaştan kesildiğinde ellerinde asgari ücret gibi bir rakam geçiyor. Ayrıca tüm angarya işler de bu öğretmenlere yaptırılıyor"
 
 
Hükümet atama bekleyen öğretmenlere bütçe yok diyor. Fakat her sene en az 50.000 ücretli öğrenmen atıyor. Bu yıl ise en az 81.000 ücretli öğretmen atayacak. Biz bu ücretli öğretmenler yerine 20.000 kadrolu öğretmen atanmasını istiyoruz. 4+4+4 eğitim sistemi için de en hayırlısı budur."

 
Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, müzik öğretmenliği, beden eğitimi öğretmenliği, matematik öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, resim öğretmenliği, fen bilgisi öğretmenliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğretmen adayları KPSS 2013 haberlerini ilgiyle takip ediyor. 
 
Beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'den geldi. Yusuf Tekin, hangi bölümden kaç kişinin atanacağını henüz açıklamadı, ancak tarihleri açıkladı. Öğretmen atamaları 2013 yılında 9 Eylül tarihinde yapılacak.  
 
Öğretmen adaylarının gergin bekleyişi nihayet sona erdi. Tercih dönemlerinin ardından atamaların 9 Eylül'de yapılacağını açıklayan Yusuf Tekin, adayların yüreklerine adeta su serpti. İşte Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan beklenen ancak, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklama spothaber.com'da...
 
 
İşte Yusuf Tekin'in o açıklaması...
 
Özel bir televizyon kanalına konuk olan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarının yapılacağı tarihi açıkladı. 40 binin üzerinde öğretmen alınacağının daha önceden açıklandığını hatırlatan Tekin, kontenjanların dağılımını yaparken adil olmaya çalışacaklarını dile getirdi.
 
ATAMALAR 9 EYLÜL'DE
Bu yıl 8. ve 12. sınıflara daha önem vereceklerini dile getiren Tekin, bu iki sınıftaki branşları biraz daha öne çıkarmayı düşündüklerini belirtti. Tekin ayrıca kontenjanların özür grubu atamalarından sonra açıklanacağını ifade ederken, öğretmen atamalarının büyük ihtimalle 9 Eylül tarihinde yapılacağını sözlerine ekledi.
Diğer taraftan; Sivas"ın Suşehri ilçesinde emekli bir öğretmen, evinin inşaat çalışmaları sırasında ortaya çıkan 97 yıllık top kovanı ile birlikte, öğretmenlik yıllarında köylerden bulduğu tarihi materyalleri ilçe kaymakamlığına hediye etti.
Emekli öğretmen İlyas Ege, Kemalpaşa Mahallesi"nde kardeşi Adem Ege tarafından yaptırılan evin hafriyat çalışmaları esnasında üzerinde 1916 tarih yazılı Alman marka top mermi kovanı buldu.
Top mermi kovanı ile birlikte, amatör balıkçılık yaptığı dönemlerde Küçükgüzel köyü yakınında bulunan Kılıçkaya Baraj gölü kenarında bulduğu 3 adet kandil, Amizoz Krallığına ait bir madalyon ve Roma dönemine ait bir adet metal paranın, ilçede bulunan Kültür Merkezinde sergilenmesi için Suşehri Kaymakam Vekili Yavuz Gül"e teslim eden Ege, Suşehri"nde artık bir müze oluşturulması gerektiğini söyledi.
Suşehri tarihinin çok eski yıllara dayandığını, birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyleyen Ege, “Bununla ilgili küçük çaplı bir tarih kitabı yazdım. Ayrıca ilçenin tarihi ile ilgili birçok dergilerde söyleşilerim oldu. Tabi ki bu teslim ettiğim malzemeleri bir anda bulmadım. Uzun yıllara dayanıyor. Ama en son kardeşim Adem Ege"nin ev hafriyatı esnasında 97 yıllık top mermi kovanı ortaya çıkınca, bu materyallerin evde değil, ilçedeki kültür merkezinde sergilenmesini istedim” dedi.
Bu tür eski malzemelerin ilçede birçok vatandaş da olabileceğini söyleyen Ege, “Bizler bir vesile olalım ve ilk başlangıcı yapalım.İnşallah duyarlı diğer vatandaşlarımızda buna benzer malzemeleri Kaymakamlığımıza getirirse, inanıyorum ki Suşehri"nde bir müze oluşacaktır. İlçemizde de böyle bir müzenin oluşmasını çok arzuluyorum” dedi.
Suşehri ile ilgili bir tarih kitabı hazırladığını söyleyen Ege, “1996 yılında emekli olduktan sonra, kendimi ilçeme adadım. Tarihi çok sevdiğim için Suşehri"nin tarihi ile ilgili birçok araştırma yaptım ve Bu bilgilerimi, "Suşehri"nin coğrafyası, Tarihi ve Gelenekleri" adlı kitaba yansıttım. Bu kitabımı İl Kültür Müdürlüğü"ne teslim ettim. Onay alınması durumunda bu kitabımın yayınlanmasını sağlayacağım” dedi.
 
KPSS 2013
 
KPSS 2013 sınavında son aşamaya bir türlü gelinemiyor. Nihai sonlarını merakla bekleyen öğretmen adayları, MEB'den ve Bakan Nabi Avcı'dan branş kontenjanları ve öğretmen atamalarına dair bir açıklama bekliyor. Bu nafile bekleyişten sıkılan öğretmen adayları, ÖSYM ve MEB haberlerini an be an takip ediyor. 2013'te Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, müzik öğretmenliği, beden eğitimi öğretmenliği, matematik öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, resim öğretmenliği, fen bilgisi öğretmenliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümleri kontenjanları kaç kişi?
 
 
 
Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, müzik öğretmenliği, beden eğitimi öğretmenliği, matematik öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, resim öğretmenliği, fen bilgisi öğretmenliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümlerinden mezun olanlar ve önceden mezun olmuş olanlar açısından son derece kritik günler yaşanıyor. Bugünlerde Bakan Nabi Avcı'dan veya MEB'den nihai karara bağlanacak olan önemli açıklamalar bekleniyor.
 
 
 
Öğretmen atamalarının her sene son döneme sıkıştırılmasına öğretmen adayları isyan ediyor. Okulların başlamasına sayılı gün kala öğrenilen atama sonuçları, öğretmenleri zor durumda bırakıyor. Geçen sene ek atamalar okullar açılmadan 1 gün önce belirlenmiş olması ile valizini toplayıp atandığı ile apar topar giden öğretmen adayları, seminer dönemlerinin hafta sonuna sıkıştırılması ile büyük zorluklar çektiler. Aynı sıkıntılar bu sene de yaşanacağa benziyor.
 
 
 
KPSS 2013 sınavı adaylara adeta gına getirdi. 2013 yılı öğretmen atamaları ve kontenjanları açıklamasını bir türlü yapmayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen adaylarını gergin bir bekleyişe sürüklüyor. 
 
 
 
Temmuz ayında yaptığı açıklamada, 2013 yılında 42 bin öğretmen alınacağını muştulayan Bakan Avcı'nın açıklamasını Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, müzik öğretmenliği, matematik öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, resim öğretmenliği, fen bilgisi öğretmenliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümleri mezunları merakla bekliyor. 
 
 
 
KPSS 2013 sonuçlarının ve sıralamaların açıklanmasından sonra merakla beklenen öğretmen atamaları ve kontenjanları açıklamasının hala esamesi bile okunmuyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan resmi bir açıklama bekleyen öğretmen adaylarının gergin bekleyişi sürüyor. MEB'den resmi açıklama henüz gelmedi. KPSS 2013 ile hangi bölüme kaç öğretmen atanacağı ve tercih dönemi henüz muğlak.
 
 
 
Kamu Personeli Seçme Sınavı heyecanı sürmeye devam ediyor. Her gün ÖSYM ve MEB'in resmi internet sitesini inceleyen bizler, siz öğretmen adaylarına en doğru bilgiyi vermek için haberler yapmaktayız.
 
 
 
KPSS 2013 maratonunda ise uzun bir süredir var olan sessizlik yerini koruyor. KPSS 2013 sonuçları ve sıralamaları açıklandı. Ancak henüz hangi branşa kaç öğretmen atanacağı açıklanmadığı için öğretmen adayları hem kendi durumlarını tespit edemiyor, hem de tercih dönemi bir türlü başlayamıyor. Okulların açılmasına ramak kala, öğretmen adayları dört gözle tercih dönemini bekliyor. Atanacakları ilde 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesinde ikame hazırlıklarını tamamlayıp, sezona hazır başlamak isteyen öğretmen adayları bu gidişle bu arzularına ulaşamayacaklar.
 
 
 
MEB'den ve Bakan Nabi Avcı'dan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Tercih döneminin ne zaman başlayacağı ise henüz netleşmeyen bilgiler arasında. 
 
 
 
KPSS bitti ama derdi bir türlü bitmedi. KPSS'den yeterli puan alan öğretmen adaylarının gergin bekleyişi sürüyor. Öğretmen adayları ne yapacaklarını bilmiyor. KPSS 2013 öğretmen atamalarında kaç öğretmen atanacak? KPSS 2013 öğretmen atamalarında atanacak öğretmenler hangi branştan atanacak? En çok hangi branşa öğretmen alımı olacak?
 
 
 
Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda son aşamaya gelindi. MEB Nabi Avcı'nın kontenjanları ve hangi bölüme kaç kişinin atanacağını da açıklamasıyla içleri ferahlayacak olan öğretmen adayları, öğretmen atamaları kontenjanlarını merak ediyor. 2013'te 42 bin kişinin atanacağı haberini aylar öncesinde veren Bakan Nabi Avcı'dan henüz resmi MEB açıklaması gelmedi. KPSS 2013 tercih dönemine bir türlü gelemeyen öğretmen adayları, okulların açılma tarihinin yaklaşmasıyla tedirgin oluyor.
 
 
 
Öğretmen adaylarının merakla beklediği haber gelmek bilmedi. Her an akıllarda hangi ile ve hangi okula atanabileceğinin hesaplarını yapıyor. Puanı ve sıralaması belli olan öğretmen adayları, şimdi de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan öğretmen atamaları ve kontenjanlarına yönelik bir açıklama bekliyor. KPSS 2013 öğretmen atamaları ve kontenjanları son durum ne? İşte KPSS'ye dair tüm ayrıntılar haberevet.com'da
 
 
 
KPSS yarışında son kulvara gelindi. Artık gergin bekleyişlerinde son sabır tanelerini tüketen öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan bir açıklama bekliyor. Geçtiğimiz günlerde bibasın açıklaması yapan Bakan Avcı ise öğretmenleri önce heyecanlandırdı, sonra hayal kırıklığına uğrattı. KPSS 2013 öğretmen atamaları ve kontenjanları hakkında bir açıklama yapacağı yönünde beklenti oluşturan Bakan Avcı, konusşmasında sadece 28 Şubat mağdurlarına ve SBS'ye değinen Bakan Nabi Avcı, KPSS'ye yönelik herhangi bir açıklamada bulunmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.