Öğretmen Atamaları, 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmelilere Kadro Meclisin Gündemine Taşındı

Öğretmen Atamaları, 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmelilere Kadro Meclisin Gündemine Taşındı

Öğretmen Atamaları 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmelilere Kadro Meclisin Gündemine Taşındı

Öğretmen Atamaları 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmelilere Kadro Meclisin Gündemine Taşındı. MHP Afyon Mv. Mehmet Taytak öğretmenlerin atama ve kadro taleplerini meclisin gündemine taşıdı. İşte Meclis Genel Kurulu tutanaklarına geçen o konuşmalar:

 

Değerli milletvekilleri, Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamaya göre, ülke genelinde toplam öğretmen açığı 117.403'tür. Şu anda ülkemizde 400 bine yakın atanamayan öğretmen bulunmaktadır. Yine, 300 bine yakın evladımız da üniversitelerde öğretmenlik hayaliyle eğitim görmektedir.

Günümüzde, öğretmenlerimizin birçok problemi vardır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeden yararlanmaları, ek dersle eğitim ve öğretim tazminatlarının yükseltilerek eğitime hazırlık ödeneğinin artırılması, özürlü grubu tayinleriyle ilgili sorunlarının çözülmesi, kadrosu olmayan çalıştırılan öğretmenlerin, sözleşmeli ve geçici öğretmenlerin daimî kadrolara alınması ile emekli öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve atanamayan öğretmenlerin tamamının kademeli olarak atanması için kadro ihdas edilmesi gibi birçok sorunun takipçisi olacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.