Öğretmen Atamaları 6 Şubat'a Yetişmeyecek

Öğretmen Atamaları 6 Şubat'a Yetişmeyecek

MEB'in 2. dönem başına atamaları yetiştiremeyeceği neredeyse kesinleşti.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Ocak ayının üçüncü haftasını yaşadığımız şu günlerde 2017 yılı Şubat ayı öğretmen atama kontenjanlarını hala açıklamadı. Kontenjanların açıklanmaması ve öğretmen atama duyurusunun yapılmaması 2016-2017 eğitim öğretim yılı 2. yarıyıl başlangıcı olan 6 Şubat 2017 Pazartesi gününe yeni atanacak öğretmenlerin yetişemeyeceği anlamına geliyor.

İkinci dönemin başlangıcına yaklaşık 20 gün var. Bakanlık, duyuru ve kontenjanları önümüzdeki gün ilan etse bile atamaların 20 gün içerisinde yapılması mümkün gözükmüyor.

Öğretmen atamaları Kanun Hükmünde Kararname ve 2016 yılı Ağustos ayında MEB tarafından yayınlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına Dair Yönetmelik çerçevesinde sözleşmeli ve mülakat ile gerçekleştiriliyor. 

Bakanlığın 25-30 bin öğretmen ataması ihtimali noktası düşünüldüğünde ön başvuru, mülakatlar, mülakat puanlarının açıklanması, mülakat puanlarına itiraz süreci, tercihler, atama ve göreve başlama silsilesi ve sürecinin en az 5-6 hafta süreceği tahmin ediliyor. Dolayısıyla öğretmen atamaları en erken Mart ayında yapılabilecek. 

Öte yandan Şubat atamasının yapılacağına dair resmi bir açıklamanın bulunmaması da atama bekleyen öğretmenlerde tedirginlik yaratıyor. Şu ana kadar öğretmen atamalarıyla ilgili kesin ve net bilgi ise Mart ayında bin 500 engelli öğretmenin atamasının yapılacağı. 

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.