Öğretmen Atamaları İçin Duyuru  Yapılması Bekleniyor.

Öğretmen Atamaları İçin Duyuru Yapılması Bekleniyor.

On binlerce öğretmen şubat ayında öğretmen atamaları için yetkililerden resmi bir açıklama yapılmasını bekliyor.

2016 Kpss puanına göre 2017 yılı içerisinde yeni bir öğretmen ataması yapılması için adeta her gün sosyal medyada seslerini yetkililere duyurma çalışan atama bekleyen öğretmenler büyük bir umutla Şubat ayında öğretmen atamaları müjdesi bekliyor.
Son günlerde şubat öğretmen atamaları için yetkililerden yapılan açıklamada olası bir şubat  öğretmen ataması için Maliye tarafından 2017 yılına ait memur atamaları için ayrılan kontenjanların kurumlara dağıtılmasından sonra MEB'e ayrılacak kadro sayısına göre şubat öğretmen atamalarının yapılıp yapılmayacağı kesinliğe kavuşacak.

Öğretmen atamaları konusunda en son açıklama bugün Anadolu ajansı tarafından yapılan "Meb müsteşar yardımcısı Ahmet Emre Bilgili Maliye Kadro Verirse Şubat Öğretmen Atamaları Yapılır" şeklinde ki haberi oldu.

Olası bir şubat ayında yapılacak öğretmen atamalarında ne kadar kontenjanın öğretmen atamaları için ayrılacağı net değilken bu sayının 15 .000 geçmeyeceği ifade ediliyor.

Bilindiği üzere MEB öğretmen atamalarında Sözleşmeli öğretmen ataması yapmaktadır. Ayrıca öğretmen atamalarında Kpss puanına göre branşalara ayrılan kontenjanın 3 katı kadar  öğretmen mülakata alınıp mülakat puanına göre puan üstünlüğüne göre öğretmen ataması yapmaktadır.

Özetle 2017 yılında kpss sınavından önce bir öğretmen ataması yapılması planlalanmakta fakat ne kadar olacağı konusunda ise bir açıklama yapmak için erken olacağı kanısındayız.

Öğretmen atamaları konusunda ki gelişmeleri meb personel sitemizden takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.