ÖĞRETMEN ATAMALARI İÇİN MÜJDE GELECEK Mİ?

ÖĞRETMEN ATAMALARI İÇİN MÜJDE GELECEK Mİ?

ATAMA BEKLEYEN 280 BİN ÖĞRETMENE MÜJDE GELECEK Mİ?

 Şubatta yapılan öğretmen atamasının sonuçlanmasıyla  gözler yeniden Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. Sayıları bir ülke nüfusuna denk gelen atama bekleyen öğretmenlere yapılan 15 binlik atama merhem olmadığını atama bekleyen 280 bin öğretmenin  her alanda yaptıkları atama çalışmalarıyla görmekteyiz .

Her alanda seslerini duyurmaya çalışan atama bekleyen 280 bin öğretmen, 2015 KPSS yapılmadan öğretmen ataması yapılacağı müjdesini duymak istiyor.Maliye Bakanlığının bu yılki MEB'e ayırdığı bütçe ile 2015 yılında 80 bin öğretmen ataması yapılabileceğini daha önce duyurmuştuk.

Şubatta yapılan 15 bin öğretmen atamasına ağustos ayında yapılacak 40 bin atamayı da ekleyince MEB'in en az 25 bin öğretmen ataması daha yapabileceği sonucuna ulaşıyoruz. Şuan MEB Komisyon Üyesi Selçuk Özdağ'ın verdiği bilgiye göre MEB'in elinde 50 bin öğretmen atama kontenjanı bulunuyor. MEB 3 bin hizmetli kadrosundaki sayıyı da öğretmen atamasına ekleyince 53 bin öğretmen atama kontenjanının MEB'in elinde bulundurduğunu görmekteyiz.

Bu 53 binin hepsini ağustos ayında kullanmayacaği için 2015 KPSS'den önce bir öğretmen ataması daha yapılacağına kesinlik kazandırıyor. Bütün kaynaklar 2015 KPSS'den önce 25-30 bin bandında bir öğretmen ataması yapılacağını gösteriyor.

Mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.