Öğretmen atamaları için tercihler ne zaman alınacak?

Öğretmen atamaları için tercihler ne zaman alınacak?

MEB, Öğretmen atamaları için tercihleri ne zaman alacak?

Öğretmen atamalarında kullanılacak olan, KPSS P10 ve P121 puan türleri ÖSYM tarafından açıklandı. Puanların açıklanmasıyla beraber tercih yapacak adaylar tarafından tercih süreci merak ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Takvimine göre; Yaz Dönemi İlk Atamalar ''25-29 Ağustos 2014 Başvuruların Alınması, 01-03 Eylül 2014 Atamaların Sonuçlandırılması'' şeklinde belirtilmişti. Fakat, Bakanlık bu takvime atamaları yetiştiremeyecek.

Norm kadro güncellemeleri nedeniyle 2. il içi atamaların takvime eklenmesi, özür grubu atama tarihlerini değiştirdi. 19-20 Ağustos tarihlerinde sonlandırılacak olan özür grubu atamalarının yeni takvimi şöyle oldu: 

MEB ÖZÜR DURUMUNA BAĞLI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ (YENİ)
I. AŞAMA : Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 11-15 Ağustos 2014 
II. AŞAMA : Tercihlerin yapılması ve onay süreci 20-26 Ağustos 2014 
ATAMALAR: 29 Ağustos 2014

Bakanlık tarafından yeniden duyurulan takvime göre özür grubu atamaları 29 Ağustos tarihinde tamamlanacak. Bu sebeple, yaz dönemi öğretmen ilk atamaları tercih süreci de bu tarihten itibaren başlayacak. Tercihlerin, Eylül ayının ilk haftasında alınması ve atamaların da ertesi hafta yapılması şu anki takvime göre mümkün görünüyor. Atamalara ilişkin kontenjanlar ve kılavuz iste Bakanlık tarafından tercih dönemi öncesinde duyurulacaktır. Aynı anda sitemizden de bu bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Gelişmeleri takip edip sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

İLKER ÖZTÜRK / MEBPERSONEL.COM - ÖZEL
twitter.com/ilkeroztrkk

Öğretmen Atamaları Facebook Grubuna Katılmak İçin TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.