Öğretmen Atamaları Kadro Sayıları Artıyor mu? MebPersonel

Öğretmen Atamaları Kadro Sayıları Artıyor mu? MebPersonel

Öğretmen Atamaları Kadro Sayıları Artıyor mu? MebPersonel

  300 Bin civarı atama bekleyen öğretmenler için kritik süreçler başlıyor. Atama bekleyen öğretmenler için yen hükümetin kurulması ve Yen Milli Eğitim Bakanı'nın belirleneceği onümüzdeki süreç büyük önem arzetmektedir. Atama bekleyen öğretmen Ağus Öğretmen atamalarının artmasını ve atama beklyen öğretmen sorunun nihai çözüme ulaşmasını temenni ediyorlar. 

Ağustos Öğretmen atamaları için verilen kadro sayısı artacak mı ?

Blindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilmek ve Ağustos ayında kullanılmak üzere 47 Bin öğretmen kadrosu meclisten Mart ayında geçirilmşti. Fakat Bu geçirilen kadro sayısı daha sonra Merkezi Bütçe Kanunundaki toplam personel kadrosuna dahil edilince Ağustos 2015 Öğretmen ataması için kullanılacsak kadro sayısı 35 Bin olmuş oldu. Yan 2015 Ayında herhangi bir kadro artışı olmazsa 35 Bin yeni Öğretmen atanacak..

Koalisyon hükümeti kurulması çalışmaları meclis başkanlığı seçimlerinin hemen ardından başlayacak. Atama bekleyen öğretmenler de özellikle daha önce vaadlerni duydukları muhalefet parti vekillerine Ağustos Öğretmen Ataması kadro sayılarının artırılması için yoğun baskı yapıyorlar. Bunun için sosyal medyadan oluşturdukları platform aracılığıyla örgütleniyorlar. Çünkü daha önce muhalefet partileri atama bekleyen öğretmen sorununa çözüm bulunacağı vaatlerinde bulunmuştu. Bu durumun da  Ağustos Öğretmen atamasına nasıl yansıyacağı büyük bir merak konusu.

Hükümet kurulunca Ağustos Öğretmen atamalarında kadroların artırılacağı konusunda çeşitli duyumlar alınmakta. Özellikle vekillerden gelen haberlere göre Ağustos'ta verilen 35 Bin Öğretmen ataması kadrosunun artırılarak 50-60 binlere çıkarılacağı iddia ediliyor...

MebPersonel.com/ÖzelHaber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.