Öğretmen Atamaları Mülakatsız Yapılmalıdır

Öğretmen Atamaları Mülakatsız Yapılmalıdır

Mülakat ile öğretmen atama hem hükümete hem de öğretmen adaylarına zarar vermektedir. Öğretmen atamalarında KPSS puan üstünlüğüne göre hareket edilmelidir.

Mülakat ile öğretmen atama sayesinde KPSS puanı oldukça düşük olan bir öğretmen adayı gayet yüksek KPSS puanı almış bir öğretmen adayının önüne geçerek atanabilmektedir. KPSS puanı yüksek olan bir öğretmen adayı ise mülakatta düşük puan aldığı için atanamamaktadır.

Kamu Personeli Seçme Sınavı öğretmen adaylarının ve hatta tüm memur adaylarının yeterliliğini ölçebilecek niteliğe ve kapsama sahip iken, mülakatların KPSS'nin ölçme başarısıyla eş tutulması şüphesiz herkes tarafından yanlış karşılanan ve yapılan hatanın ne denli büyük olduğunu tek başına göstermeye yeterli bir düzenlemedir.

Mülakat ile öğretmen atama yoluna FETÖ'cülerin devlete sızmasını engellemek adına giden MEB'in, mülakat ile kul hakkı yendiğinin ve binlerce KPSS puanı atanan kişilerden yüksek olduğu halde atanamayan öğretmenin haklarının elinden alındığının farkına varması gerekmektedir.

FETÖ ve PKK bağlantısını tespit etmek ve bu kişilerin atamasını yapmamak için yapılacak en doğru iş sıkı bir güvenlik soruşturmasıdır. Güvenlik soruşturmasının ardından KPSS puan üstünlüğüne göre atama yapılmalıdır.

Ayrıca mülakatlarda görev alan yetkililer bir öğretmen adayının FETÖ'cü ya da PKK'lı olduğunu anlayacak yeterliliğe ne derece sahiptir? Terör bağlantısı olan öğretmen adaylarının mülakat ile tespiti ne derece mümkündür? Mülakat yapılsa dahi sıkı bir güvenlik soruşturması olmadan, sadece mülakata dayalı atama yapmak terör yanlısı öğretmen adaylarını atamamayı ne derece engelleyebilir?

Mülakat uygulaması öğretmen adaylarının hakkını yemek anlamına geldiği gibi, hükümet tarafından sunulan mülakat gerekçelerin mülakat ile karşılanacağı da şüphelidir. 

Ayrıca AK Parti hükümeti mülakat ile öğretmen ataması sebebiyle öğretmen adaylarından ve ailelerinden alacağı tepkilerle doğrudan karşı karşıya olandır. Bu tarz uygulamalarla büyük kitlelerin tepkisini alan AK Parti ciddi anlamda zarar görmektedir. Ayrıca öğretmen atamalarında mülakat uygulaması AK Partinin adalet anlayışına yakışmamaktadır.
Langenfeld'in dediği gibi; "Başkalarının kusurlarını tartarken, parmağıyla terazinin kefelerini bastırmayan insan pek enderdir." kamugundem

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.