Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak? Ne Kadar Öğretmen Alımı Olacak?

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak? Ne Kadar Öğretmen Alımı Olacak?

Öğretmen Adayları Merak Ediyor... Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak? 2018 Yılında Ne Kadar Öğretmen Alımı Yapılacak? Bakan Yılmaz'ın açıklamaları Mebpersonel.com'da.

Öğretmen Atamaları Konusunda Bekleyiş Devam Ediyor. 2017 KPSS ve ÖABT'ye giren öğretmen adayları atama bekliyorlar. Peki öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Toplam kaç bin öğretmen alımı yapılacak? Bakan Yılmaz öğretmen atamaları konusunda neler söyledi?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen atamaları ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Yılmaz, gelecek yıl bütçenin durumuna göre 20 bine yakın öğretmen alınacağını belirterek, özetle şunları söyledi:

“Gelecek yıl öğretmen alımıyla ilgili Geçen yıl 50 bin öğretmen, bu yıl 20 bin öğretmen atadık. Gelecek yıl da bütçenin durumuna göre sunacağız, muhtemelen gelecek yıl da bu sene aldığımız kadar, 20 bine yakın öğretmeni kendi ailemize katacağız. Sözleşmeli öğretmenliği iyi ki getirdiniz, herkesin dediği bu. Öğretmenlerin doğuda ve güney doğuda durma süresi bir yıl bile değil. Kaç kardeşi var, kendi odası var mı, okul gezisine götürsem katkı sağlayabilir mi ailesi? Öğretmenin bunları bir yılda öğrenmesi mümkün değil. Öğretmen kendisini geliştirsin. Türkiye’nin gelişmişliğinde en büyük pay, öğretmenlerin. Daha iyi bir sonuca ulaşmak için öğretmenlerimize gereken bilgileri aktarmak istiyoruz. Dört yıl kalacak, sonunda başarılı gördüklerimizi kadroya alacağız. İki yıl daha kalacak. Öğretmenin her bölgede çalışması esastır diye milli eğitimin temel kanununda var. Biz bu sistemle bunu yapmış oluyoruz.”

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak? Ne Kadar Öğretmen Alımı Olacak?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.