Öğretmen Atamaları Seçimle  İlişkilendirilemez

Öğretmen Atamaları Seçimle İlişkilendirilemez

"Öğretmen Ataması" Seçimle İlişkilendiremez

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Önceki akşam katıldığı bir programda  seçim öncesi Öğretmen ataması bekleyenlerin taleplerine kesin bir ifade ile cevap verdi. Bakan Avcı Nisan ayında atama bekleyen öğretmenlerin talebini bildiğini dile getirirken atamaların Ağustos ayında yapılacakğını duyurdu....




Bakan Avcı'nın önceki akşam Öğretmen Atamaları ile ilgili açıklamaları:
"

 "Atamalarda Populızm İçerisinde Değiliz"

“Bu seçim yatırımıyla birlikte düşünülecek bir iş değil, dolayısıyla, öyle bir popülizm içerisinde değiliz. Zaten sadece bu alanda değil, hiçbir alanda bugüne kadar yani son 12 yıllık, 13 yıllık AK Parti iktidarında seçim ekonomisi uygulamadık. Seçime gidiyoruz diye yapmamamız gereken birtakım hovardalıkları tabiri caizse yapmadık, burada da aynı şekilde. Yani öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı belli zaten Temmuz başında KPSS sınavı yapılacak, o KPSS’ye girecek adaylar da Ağustos atamasını bekliyorlar. Şimdi Nisan’da olsun diyen arkadaşları ben anlıyorum, onlar da şu anda sınırda kalmış, mesela diyelim 1500 öğretmen almışız, o 1560’ıncı bir 100 kişi daha alınsa o da girecek, bunu anlıyorum, keşke öyle bir imkânımız da olsa. Ama onları aldığın zaman da bu sefer ondan sonraki 60’ıncı bir 100 kişi daha alınmasını isteyecek.”

"Kural Temmuz Başında KPSS"

“Kural, Temmuz başında KPSS ve alan sınavları yapılacak, o sınav sonuçlarına göre de Ağustos’ta inşallah öğretmen alımlarımızı yapacağız. Branşlara göre dağılımı da o zaman konuşabilecek duruma geleceğiz.” "

---Bu açıklamalara göre seçim öncesi bir atama olmayağı düşünülüyor. Atama bekleyen öğretmenler de 2011'de seçim öncesi yapılan 30 Bin Haziran Ayı atamasına atıfta bulunarak seçim öncesi atama yapılması için merakla bekliyorlar...

Seçim öncesi bir Öğretmen Ataması olacak mı ? gelişmeleri takip ediyoruz...

www.mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.