Öğretmen Atamaları Sonucunda 348 Bin 654 Öğretmen İşsiz Kaldı

Öğretmen Atamaları Sonucunda 348 Bin 654 Öğretmen İşsiz Kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı 37 bin öğretmen atamasından sonra yaklaşık 350 bin öğretmen işsiz kaldı.

 MEBPERSONEL

Milli Eğitim Bakanlığı 105 branşta toplam 37 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Atamalarda başvuru oranının fazla oluşu ve kadronun çok az oluşu her yıl yığılarak biriken ataması yapılmayan öğretmenler sorununu bir tık daha büyüttü. Ataması yapılmayan öğretmenler sorunu her geçen gün kangren haline geliyor.

Öğretmen atamaları konusunda ise cumhuriyet tarihinin en kara günleri yaşanıyor. Resmi verilere göre atama bekleyen 385 bin öğretmenden 37 bini atanmış oldu ve yine resmi verilere göre işsiz öğretmen sayısı şu anda 348 bin. Gayrıresmi verilere göre bu sayının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor. 2016 KPSS'ye yarım milyon öğretmen adayının gireceği düşünülüyor. Hükümet, gelecek yıl 100 bin atama yapsa bile bu problemin %20'si bile çözülemeyecek.

Bir taraftan öğretmen atamaları sorunları tartışılıyor, YÖK bir taraftan ikinci öğretimleri kapatıp normal öğretim kontenjanlarını artırarak göz boyuyor. Bir taraftan da Eğitim Fakültesi mezunları yetmiyormuş gibi formasyon veriliyor. Örneğin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğinden yaklaşık 45 bin kişi sınava girdi, verilen kontenjan bin. Bunların üzerine hala eğitim fakültesi açılıyor. MEB, öğretmen mezununu azaltmak için hiç bir şey yapmıyor. Sonucunu bile bile binlerce insanı bu duruma sürükleyenlerin ise amacının ne olduğu bilinmiyor.

Mebpersonel.Com / Özel Haber
Bu yazının tüm hakları
www.mebpersonel.com'a aittir. "www.mebpersonel.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.