Öğretmen Atamaları Var Mı? Yok Mu? 

Öğretmen Atamaları Var Mı? Yok Mu? 

Öğretmen Atamaları Var Mı? Yok Mu? Şubat'ta Atama var mı Yok mu? Bugünlerde herkes aynı soruyu soruyor çünkü öğretmen adaylarını kafası karıştı. Neden mi? Detay haberde....

Öğretmen Atamaları Var Mı? Yok Mu? Şubat'ta Atama var mı Yok mu? Bugünlerde herkes aynı soruyu soruyor çünkü öğretmen adaylarını kafası karıştı. Neden mi? Detay haberimizde....

- Şubat'ta atama yapılıp yapılmayacağıyla ilgili her gün yüzlerce kişi arayış içinde. Çünkü yapılan açıklamalar kafalarını karıştırmış durumda. Şöyle ki:

AES Genel Başkanı Cansel Güven twitter hesabından paylaştığı iletide Şubat'ta 30 bin atama olacağını duyurdu. Bu twit atama bekleyen binlerce kişiye ulaştı. Cansel Güven Şubat ataması yapılacak ve 2017 Şubat atama döneminde 30 bin öğretmen atanacak demişti. Şubat ayında atanacak öğretmenler arasından belirli bir kontenjan da engelli öğretmen atamasına ayrılacağı ifade edilmiş bu açıklamalar ise binlerce öğretmen adayını sevindirmişti.

Milletvekili Ceyhun İrgil hükümetin önümüzdeki dönemlerde öğretmen ataması üzerine bir planının olmadığını belirtmiş, öğretmen ataması için maliyeden kaynaklı bir engel olduğunu vurgulamıştı. Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ayları dahil herhangi bir öğretmen atamasının yapılmayacağı kanaatine vardığını belirten İrgil bu konuda öğretmen adaylarını bilgilendirmişti.

Ceyhun İrgil twitter hesabından yaptığı açıklamada öğretmen ataması konusuna değindi. Açıklamada 2017 yılında kamuya 60 bin personel alınacağını belirten İrgil bu 60 bin kişi içerisinde 30 bin kişinin asker ve polis alımına ayrıldığını, 15 bin personelin Adalet Bakanlığı’na ayrıldığını belirtirken geriye 15 bin kontenjan kaldığını açıkladı. İrgil açıklamasında geriye kalan 15 bin kontenjanın tüm kamu kurumlarının alımı için ayrılacağının altını çizerken 15 bin kontenjanın hepsinin MEB’e ayrılmasının da söz konusu olamayacağını ifade etti.

SON SÖZ Bakan Yılmaz'ın...

İsmet Yılmaz; şubat ayında öğretmen ataması olacak demem doğru değil dedi ve 2017 şubat öğretmen atamasının olup olmayacağı konusunda net konuşmaktan kaçındı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017 yılı için 60 bin kamu personeli alınacağını belirtti. Bu alımlar içerisinde öğretmen, asker, polis, memur, hakim de olacağının vurgusunu yaptı. 2017 yılı içerisinde açıktan atama için ayrılan kontenjanın 60 bin olacağının vurgusunu yapan Yılmaz bu dağılımın Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Çalışma Bakanlığı, ilgili bakanlıkların kararıyla yapılacağını belirtti.

2017 yılı açıktan atama kontenjanları ve alım yapılacak kurumlar hakkında açıklama yapan Bakan Yılmaz, bu çerçevede şubat ayında öğretmen ataması olacak ya da öğretmen ataması olmayacak demesinin yanlış olacağını belirtti. İlgili bakanlıklarla toplantılar yapıldıktan sonra MEB’e öğretmen kontenjanının ayrılıp ayrılmayacağının kesinleşeceğini belirten İsmet Yılmaz 2016 yılında 50 bin öğretmen atadıklarını, bazı yerlerde öğretmen fazlalığının olduğunu açıkladı.

SONUÇ (Editör yorumu)

AES genel başkanı Cansel Güven'i hem bakan hem de milletvekili yalanlamıştır. Şubat ayında öğretmen ataması şuan için yapılmayacağı kesindir. Ancak henüz 3 aylık bir süreden bahsediyoruz. Bu süre içerisinde Bakan Yılmaz'ın da ifade ettiği gibi öğretmen de atansın diyebilirler. Böyle deseler de sayı asla 30 bin olmaz. O yüzden Şubat ataması olmayacak gibi düşünerek kendinizi hazırlamanızda fayda var.. (kamugundemi)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.