Öğretmen Atamalarında Mülakat Nasıl Kaldırıldı?

Öğretmen Atamalarında Mülakat Nasıl Kaldırıldı?

MEB, öğretmen atamalarında mülakatı nasıl kaldırdı? Mülakat kesin olarak kalktı mı?

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), geçtiğimiz yaz çıkan KHK ve Ağustos/2016 tarihli MEB Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına Dair Yönetmelik ile sözleşmeli öğretmen istihdam etmeye başlamıştı. Sözleşmeli öğretmen adayları mülakata davet edilirken her bir branş kontenjanının üç(3) katı kadar aday KPSS puan üstünlüğüne göre mülakata davet ediliyor ve mülakat puanı ile atamaları gerçekleşiyordu.

 MEB, 2016/Ekim döneminde 18.506, 2017/Nisan döneminde 1.367 ve 2017/Temmuz döneminde 20.127 sözleşmeli öğretmen atadı/atayacak. MEB, 40 bin sözleşmeli öğretmeni mülakat sistemi ile atamış olacak. 

 Sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat sistemi getirildiğinde başta atama bekleyen öğretmenler olmak üzere, eğitime gönül vermiş yurttaşlar, eğitim sendikaları, STK'lar ve eğitimciler hem mülakata hem de sözleşmeli öğretmenlik sistemine karşı çıkmışlardı. Aradan tam 11 ay geçti. Bakanlığın mülakatı kaldırdığı yoğun bir şekilde konuşuluyor. Hatta 2 hafta önce MEB'in başbakanlığa mülakatın kaldırılması yönünde dosya sunduğu ve cevap beklendiği iddia ediliyor. Fakat şu ana kadar mülakatın kaldırıldığına dair resmi bir açıklama bulunmamaktadır.

 Türk Eğitim Sen genel başkanı İsmail Koncuk, resmi twitter adresinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
  
 Öğretmen alımında mülakatın kaldırılacağına dair haberler var.Türk Eğitim Sen iptal davası açmıştı,geçmişte verilen emsal kararlar da vardı. Bu habere temkinli yaklaşmak lazım aksi takdirde yeni hayal kırıklığı yaşanabilir ancak yargı iptal konusunda bir işaret vermiş olabilir.  Düne kadar mülakatı yere göğe koymayan MEB şimdi hangi sebeple mülakattan vaz geçmiş olsun? Doğrusu inanmak için acele etmemek lazım.

 Eğitim-Bir-Sen genel başkanı Ali Yalçın'da resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

 Bayramı öğretmen adaylarına çifte bayram yapmak elinizde.Gelin bayram bitmeden bir güzellik yapın ve anlamsız mülakat sondu, bitti deyin. Mülakat konusunda; Bakanlığın ısrarı da,Eğitim-Bir-Sen olarak ısrarımız da,adayların ızdırabı da bitsin. Bayram çifte bayram olsun.  Öğretmen adayları için mülakat tarihte yerini alırken,adayların yüzünde tatlı bir tebessüm kalsın. Bayram hediyesi için fırsat bu fırsat.

 Görüldüğü üzere her iki genel başkan da temkinli. Koncuk, inanmak için acele edilmemeli, diyor. Yalçın ise bakanlıktan açıklama gelmesini bekliyor.  Şu ana kakanlık bu haberleri doğrulayan veya yalanlayan herhangi bir açıklama yapmadı.

 Gelecek aylarda 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ilana çıkılacak. Mülakatın kaldırılıp kaldırılmadığı ya o ilanda belli olacak ya da bakanlık önümüzdeki günlerde veya haftalarda resmi bir açıklama yaparak bu tartışmalara son noktayı koyacak.

 Öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması ile ilgili bakanlığı ve sendikaları yakından takip edip başta siz atama bekleyen öğretmenlerimiz olmak üzere kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.