Öğretmen atamalarında mülakat sorunu

Öğretmen atamalarında mülakat sorunu

15 Temmuz sonrası Fetö ve Pkk sempatizanlarını ayırt etmek amacıyla memur alımlarında hükümetin öne sürdüğü mülakat sistemi öğretmen adaylarının mağdur ediyor.

Kpss puanının öğretmen adaylarının yıllarca çalışmasının, emeğinin karşılığı olduğunu; mülakat puanının ise çok kısa süre zarfında üç kişiden oluşan komisyonlar tarafından verilmesinin ve buna göre atama yapılmasının doğru olmadığı hem öğretmen adayları hem de sendikalar tarafından çoğu yerde dile getirildi.Yüksek Kpss puanına sahip çoğu öğretmen adaylarının mülakatla düşük puan almalarından dolayı atanma şanslarının ellerinden alınması yalnızca atanamayan adayları değil atanan öğretmenleri de üzdü.
 
Bunlara ek olarak ise 18 ilde kurulan 400’e yakın farklı komisyonun kendi aralarındaki puanlama farkları mülakat puanlamasına olan güveni öğretmen adayları arasında daha da yok etti.  Milli Eğitim Bakanlığı ise konuya dair yaptığı açıklamalarda mülakatın liyakat amaçlı öğretmenlerin becerilerine bakarak almak için yaptıklarını ve de bu uygulamanın bundan sonraki atamalarda devam edeceğini belirtti. Yapılan açıklamalarla birlikte her ne kadar öğretmen adaylarının umutları azalsa da sosyal medyada yaptıkları etkinlikler, seslerini duyurmaktan vazgeçmeye niyetlerinin olmadığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.