ÖĞRETMEN ATAMASINA ENGEL OLMAYIN!

ÖĞRETMEN ATAMASINA ENGEL OLMAYIN!

ÖĞRETMEN ATAMASINA ENGEL OLMAYIN!



Engelli öğretmen adayları olarak bildiğiniz üzere 29 Nisan'da ÖMSS (özürlü memur seçme sınavı) 'ye girdik. Bizler de kendi mesleğimiz olan öğretmenliği yapmak isteyen öğretmenleriz. Gerekli kurumlarla yaptığımız yazışmalar sonrası engelli öğretmen alımı yönünde herhangi bir çalışmanın olmadığını öğrenmekteyiz. Sayın Nimet Çubukçu döneminde 2010 yılında engelli öğretmenlere 1000 kontenjan verilmiştir ve başvuruda bulunan arkadaşlarımızın hepsi atanmıştır.  Bu sayı 2012 yılında 500 kişidir bu sayı bize de verilirse hiçbir arkadaşımız mağdur olmayacaktır.

Büyük bir heyecanla MEB'in bize kadro vermesini beklemekteyiz, ama bize kontenjan verilip verilmeyeceği konusunda farklı bilgiler verilmektedir.Sayın yetkili ayrıca bir hafta içinde ösym  özürlü memur seçme yerleştirme klavuzu yayınlayacaktır bu klavuz da inşallah ağustosta engelli öğretmen alımı hakkında bilgi mevcut olur, biz de buna göre haraket edeceğiz. Ağustos atamasında 500 kişilik kadro bize yetecektir . Kılavuzda sınav sonuçlarının nerede kullanılacağına ilişkin olarak şu husus yer almaktadır:



1.5 Bu sınavın... sonuçları;


c) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre


Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına özürlü personel alımlarında kullanılacaktır. Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak özürlü öğretmen alımlarına ilişkin yerleştirme işlemleri de, ÖMSS sonuçlarına göre ilgili Bakanlık tarafından yapılacaktır."


Ancak MEB'e ulaşmaya çalışan biz engelli öğretmen adaylarına MEB  "Şu anda böyle bir çalışmanın olmadığı" yönünde bilgi verilmektedir.


Bu konuda bizi yalnız bırakmayın. Biz 10 güne kadar ağustosta engelli öğretmen kadrosu açılıp açılmayacağını öğrenmez isek işssiz kalacağız...Ağustosta 40 bin normal öğretmen ataması var bunun içinde  engelli öğretmen kadrosu açılacak mı sadece bunu öğrenmek istiyoruz sayın personelmeb.net yetkilileri. Bu konuda bilgi alabileceğiniz milletvekili ya da MEB'den biri var mı bu konuda bir bilgi edinemiyoruz ?..Vereceğiniz haber bizi o kadar çok rahatlatacak ki teşekkürler ..kolay gelsin."

Bakanlık yetkililerinin bilgilerine ve ilgilerine sunuyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.