Öğretmen İhtiyacı Tamamen Karşılanmalı

Öğretmen İhtiyacı Tamamen Karşılanmalı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Türkiye’nin istihdam politikalarının sorunlu olduğunu belirterek, “Öğretmen ihtiyacı 100 bin, 300 binin üzerinde atama bekleyen öğretmen adayı var. Öğretmenlik, bu ülkenin geleceğini yeniden inşa eden bir meslek olarak algılanmalı ve 2015 yılı içerisinde açık kalmayacak şekilde atama yapılmalıdır. Bu ihtiyaç karşılanmadığı takdirde gelecek açısından Türkiye’nin çok daha büyük faturalar ödemek zorunda kalacağı bir tablo var önümüzde” dedi.

 Murat Bilgin, Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube’nin 4. Olağan Kongresi’ne katıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İŞKUR İzmir Bölge Müdürü Kadri Kabak, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, eğitimciler ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede konuşan Bilgin, eğitim sisteminin demokratikleştirilmesi, çalışanların mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi konularında büyük mücadele verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:


 

“Kamuda kılık ve kıyafet sorununu çözdük. Vesayetten arınmanın en önemli eşiği olan Anayasa değişikliği referandumunda ‘Toplu Sözleşmeye de, Toplumsal Sözleşmeye de Evet’ diyenler, yüzde 58’i oluşturan ve omuzlayanlar bizlerdik. Ek ödeme hakkımızdır dedik ve aldık. Eğitim sistemini vesayetten kurtardık. 70 bin 4/B’li öğretmeninin kadroya geçirilmesini sağladık. Destek kursu ücretinin iki katına çıkarılmasını sağladık. Ek ders birim ücretinin yüzde 100 artırılması, eğitimcilerin hakkı olan 3600 ek göstergeyi almak için mücadelemizi veriyoruz.”

 

 

Öğretmenin Geçim Sıkıntısı Çekmediği Bir Sistem Kurulmalı

 

Türkiye’nin demokratikleşmeyle birlikte en önemli konulardan birinin de eğitim olduğunu vurgulayan Bilgin, “Eğitim sisteminde öğretmen lokomotiftir, öncüdür. Öğretmenin geçim sıkıntısı çekmediği, verdiği dersin karşılığını hem maddi hem manevi olarak aldığı bir sistem olmalıdır. Öğretmenlerin, sayısının çokluğuyla devre dışı kalan değil, yaptığı işle anılan bir tablo içerisinde değerlendirilmesi anlayışının hâkim kılınması gerekir. İstihdam politikalarımız sorunlu. Öğretmen ihtiyacı 100 bin, 300 binin üzerinde atama bekleyen öğretmen adayı var. Öğretmenlik, bu ülkenin geleceğini yeniden inşa eden bir meslek olarak algılanmalı ve 2015 yılı içerisinde açık kalmayacak şekilde atama yapılmalıdır. Bu ihtiyaç karşılanmadığı takdirde gelecek açısından Türkiye’nin çok daha büyük faturalar ödemek zorunda kalacağı bir tablo var önümüzde” diye konuştu.

 

 

Gençliği Tehditlere Karşı Korumalıyız

 

Gençliğin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Murat Bilgin, sorunların aşılması için değerler eğitimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti. Öğrencilerin önüne konulan sistemde daha çok test çözebilenin değerli olduğu anlayışının bulunduğunu dile getiren Bilgin, şöyle devam etti:

 

“Alkol, uyuşturucu, satanizm ve misyonerliğin yanında bir de bonzai belası çıktı ve bütün çocuklarımızı tehdit ediyor. Eğitim sistemimizde, kariyerin önüne ahlak eğitimini, değerli olmayı koyamadığımız sürece hep sıkıntı yaşayacağız. Bu boyutuyla, eğitim felsefesini, sosyolojisini, eğitimde sanat anlayışını, sadece testle öğrencinin akademik bilgisini ölçerken onun sportif, sanatsal, doğuştan gelen kabiliyetlerini ölçmeye yönelik arayışlarımızın, çabalarımızın olmayışı da tekdüze bir gençlik yetiştirme gibi yine bize maliyetli bir tablo çıkaracak diye düşünüyorum.” 

 

 

Bilgin, Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda mutabakata vardıkları ancak uygulanmayan maddelerden; 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi, disiplin cezalarının affına ilişkin düzenleme, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması, 4/C’li sözleşmeli personele kadro verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin de ek göstergeden yararlandırılması ve mevcut ek gösterge oranlarının artırılması, kadroya geçirilen sözleşmeli personele getirilen 5 yıllık kurumlar arası nakil yasağının eş durumu ve sağlık mazereti yönünden değerlendirilmesi ve nakil yasağının yerel yönetim kurum ve kuruluşları dışında kalan kurumlarla sınırlı tutulması konularının bir an önce hayata geçirilmesini istedi.




 

Etyemez: Eğitimcilerin Haklı Taleplerinin Karşılanmasının Destekçisiyim

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, çalışma hayatında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önemli adımlar attıklarını, Soma ve Ermenek’teki iş kazalarının bu ülkenin kaderi olmaması için yoğun bir gündemle çalıştıklarını söyledi.

Etyemez, masanın her iki tarafında bulunmuş biri olarak, eğitimcilerin haklı taleplerinin karşılanması için her türlü desteği her zaman vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Bina: Çok Sıkıntılı Dönemlerden Bugünlere Geldik

 

Başkan adaylarından Ali Musa Bina, konuşmasına, sendikaya katılma sürecini anlatarak başladı. Bina, “Bugün İzmir’de Eğitim-Bir-Sen 10 bin üyesiyle yetkiyi alıyor. Sendikal yolculuğumuzda her ne olursa olsun arkasına bakmayacak 5 kişiden biriyim. Çok sıkıntılı dönemlerden bugünlere geldik. 28 Şubat’ın baskıcı sürecinden dolayı müdür yardımcısı bile olamıyorduk. Her şeye rağmen diz çökmedik, mücadele ettik. Arkadaşlarımızla omuz omuza mücadele ettik” diye konuştu.



 

Güneş: Elimizi Taşın Altına Koyduk

 

Diğer başkan adayı Hüseyin Güneş, bugünlere hep birlikte geldiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Nerede bir haksızlık, nerede bir zorbalık varsa karşısında olduk. Elimizi taşın altına koyduk. Bu sendikada kaybetmek yok. Ürettiğimiz her bir değerin arkasında büyük bir aile var. Her zaman bu davanın içerisinde olmaya devam ederiz. Bu sendikayı hep beraber yöneteceğiz.”

 


 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak’ın da birer konuşma yaptığı kongrede 160 delege oy kullandı. Seçimin ardından 96 oyla Ali Musa Bina Şube Başkanı seçilirken, Hüseyin Güneş 62 oy aldı, 2 oy ise geçersiz sayıldı. 



 

Seçim sonucuna göre Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ali Musa Bina (Şube Başkanı) Ali Kaya (Başkan Yardımcısı), İsmail Çam (Başkan Yardımcısı), Ebru Yılmaz Yücel (Başkan Yardımcısı), Lütfü Ülver (Başkan Yardımcısı), Özgür Kaplan (Başkan Yardımcısı).

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.