Öğretmen İstihdamı Artacak

Öğretmen İstihdamı Artacak

Yazımızın başlığına bakınca hemen aklınıza ‘’Devlet yeni öğretmen alımı mı yapacak’’ gelmesin.

Evet, Devletimiz Öğretmen alımlarına devam edecek ama bunun yanında artık Özel Sektörde iş arayan öğretmenlerimiz için daha fazla bir umut olmaya başlayacak.

Devletimizin gelecek 5-10 yıl için Özel Okullaşma hedefini %15 çıkartması ile Öğretmen ihtiyacı da ona göre artacak.

Hatta bu hareket şimdiden başladı bile.

Eğitime verilen desteğin yanında her gün yenileri açılan Özel okullarla geçen yıllara göre gözle görülür bir öğretmen alımı artışı söz konusu.

Özlük hakları, çalışma koşulları, iş garantisine bakıldığında tabii ki herkesin gözü hala devlettedir ama artık o günler geride kalıyor.

Bundan böyle daha iyileşen şartları ile Özel sektörde tercih edilenler listesine eklenecek.

Belki bu süreç biraz zor geçecek ama hem Özel Okulların yöneticilerinin hem de öğretmenlerin ortak müşterekte buluşarak mevcut durumları daha iyileştirici hale getireceklerine inancım tam.

Yeter ki bu yöneticiler kendilerine verilen bu imkânların kıymetini bilip, öğretmenine, çalışanına en önemlisi ülkemizin geleceği olan Öğrencisine hak ettiği değeri ve hizmeti versin.

Son sözümüz bu yükselen eğilim de Özel Eğitime yatırım yapacak olan müteşebbislerimize olacak;

Milli Eğitimi diğer sektörlerle karıştırmayın, hemen yüksek kazançlar beklemeyin, öğretmeninize değer verin, emeğinin hakkını zamanında verin onları sakın küstürmeyin ve şunu asla unutmayın;

Eğitim işi gönül işidir, fedakârlık gerektirir ve asıl önemli olan para kazanmak değil insan yetiştirmektir, ona göre…

Bilgin PELİSTER
Eğitim Danışmanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.