Öğretmen Mülakatları Devam edecek

Öğretmen Mülakatları Devam edecek

TGRT Haber kanalına konuk olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl gerçekleştirmeyi planladıkları öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirdik"

Bakan Yılmaz 560 binin üzerinde öğretmenin AK Parti döneminde atandığını belirterek, “Her gördüğümüz üç öğretmenden ikisi bugün bizim dönemimizde atanan. Özlük haklarını iyileştirdik. 2002’de bir öğretmen haftada 15 saat ek ders vererek aldığı ücret 635 lira falan, bu yaklaşık 409 dolara tekabül ediyor. Şimdi ise yine 15 saat haftada ek ders veren bir öğretmen 3 bin 200 küsür alıyor. 940 doların üzerinde. İstiyoruz ki öğretmenimize daha fazla verebilmek için bizim milli gelirimizi arttırmamız lazım. Buraya pay ayıralım.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, müfredatta iyileştirme yapıldığını vurgulayarak, “Öğrencilerimize bilgi hamallığı yapıyoruz. Evlatlarımıza öğrenmeyi öğreteceğiz diyoruz. Bilgiyi nereden nasıl bulacağını öğreteceğiz ve o bilgiyi nerede öğreneceğini bilirse gider aradığı, istediği bilgiyi alır diyerekten. Bu fırsat eşitliğini sağlama açısından da önemlidir. Geçen yıl TEOG sınavı yapıldı. 120 soru soruldu. 120 sorunun 120’sini de yapanlar nerede çıktı? Fırsat eşitliğinde Türkiye’nin iyi bir yere geldiğini göstermek açısından Van’ın Erçiş’inden çıktı. Van’ın Edremit’inden çıktı, muş Varto’dan, Şırnak’ın İdil’inden çıktı, Tunceli Çemişgezek’ten çıktı, Sivas’ın Kangal ilçesinden çıktı. Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinden çıkan Mahir şimdi Robert Koleji'nde okuyor. Fırsat eşitliği bu. Bilgiyi siz nasıl öğreneceğini öğretin, geri kalanı da çocuklarımızı bilgi otoyoluna bağlayalım. Bu da teknolojiyle eğitimi buluşturma açısından önemli. Fatih Projesi'ni başlattık. Müfredatı da halkımızın görüşüne açtık. Evlatlarınıza hangi konuyu öğretilmesini istiyorsanız lütfen yazın, hangi konunun öğretilmesini istemiyorsanız onu da yazın dedik. 200 binin üzerinde görüş geldi. İnşallah referandum ertesi Talim Terbiye Kurulumuz onay için önümüze getirecek ve önümüzdeki yıldan itibaren 1,5,9’uncu sınıflar yeni müfredatla başlayacaklar. Bizim gördüğümüz arının dolaşım sistemi, kurbağanın solunum sistemi olmayacak. Küçümseyen alaya alan bir yaklaşımdan değerlerinizle gurur duymazsanız siz kendinizi küçültmüş olursunuz onları değil. Geçmişi olmayanın değeri olmaz. Geçmişinizi değerlerinizi bileceksiniz, mağlubiyetlerinizi de bileceksiniz, Sarıkamış’ı da anlatacaksınız. Kendi değerlerimizi vereceğiz. Değerler eğitimimizin müfredat içinde yer almasını sağlayacağız. Daha iyi bir müfredatı evlatlarımıza kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

Ağustos'tan sonra 10 bin öğretmen ataması daha

33 bin öğretenin Bakanlık ile ilişkinin kesildiğini belirten Bakan Yılmaz, “Geçen yıl Şubat’ta 30 bin kişi, Ekim’de de 20 bin kişi olmak üzere 50 bin kişi atadık. Bu yıl da 20 binin ilanına çıktık. Eğitimde kaliteyi arttırmak için öğretmeni seçerken özel bir sistem gayret gösterilmesi lazım. Bu çerçevede hem sözleşmeli öğretmenliği getirdik, Güneydoğu’da Doğu’da hiçbir öğretmen kalmıyordu. Devam edecek. Mülakat sistemi devam edecek. Mülakatın da adaletli olmasına gayret ediyoruz. Her geçen gün daha da bu hedefe gideceğiz. Hepsi bizim evladımız. Mülakatlar başladı. Mayıs’ın ortalarında sona erecek. 20 bin öğretmen atamasını yapacağız. Haziran’da atamasını yaparız diye düşünüyoruz. Ağustos’tan sonra da bir 10 bin öğretmen alımı daha yapacağız. 30 bin. Geçen yıl 50 bin yapmıştık, iki yılda 80 bin. Bazı ülkelerin toplam kamu görevlisi sayısı bizim öğretmen sayımız kadardır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.