Öğretmen olarak atanamayınca çaycı oldu

Öğretmen olarak atanamayınca çaycı oldu

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, Sosyal Bilgiler öğretmenliği mezunu Emrah Demirtaş, atanamadığı için çaycılık yapmaya başladı.

Malatya İnönü Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olan ve 2015 yılında üniversiteyi tamamlayan 29 yaşındaki Emrah Demirtaş, KPSS'den yeteri puanı alamayınca çaycı oldu. Ovacık ilçesinde, bir kıraathanede yaklaşık 3 yıldır çaycı olarak çalışan Demirtaş, yıllardır öğrencilerine kavuşmanın ve ders anlatmanın hayaliyle yaşıyor.

2015 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Sosyal Bilgiler öğretmenliği bölümünden mezun olduğunu ifade eden Emrah Demirtaş, yaklaşık üç yıldır KPSS hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.
KPSS'den yeterli puanı alamadığı için atanamadığını belirten Demirtaş, "KPSS'ye işlerimin yoğunluğundan dolayı yeteri kadar çalışamadım. Bu yüzden de atamam gerçekleşmedi. Ovacık ilçesinde bir kıraathanede çalışmaktayım. Geçimimi çaycılık yaparak sağlıyorum" dedi.

Kendisini bir öğretmen olarak, bir de kahveci Emrah olarak değerlendirdiğinde ikisi arasında dağlar kadar fark olduğunu aktaran Demirtaş, "Şu an kahvede değil de öğrencilerimin başında olabilirdim. Hem kendime hem de vatanıma yararlı olabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.