Öğretmen özür nakillerinde, 41. seçenek sorununda kim haklı?

Öğretmen özür nakillerinde, 41. seçenek sorununda kim haklı?

MEB, 26 Ağustos itibariyle özür durumundan nakil sonuçlarını açıkladı.

 MEB, 20 ila 26 Ağustos 2015 tarihleri arasında aldığı öğretmen özür nakil başvurularını, 28 Ağustos'ta sonuçlandırmıştı.

MEB'in yaptığı açıklamaya göre, 19 bin 691 kişi tercihine atanırken, 3 bin 181 öğretmen ilçe emrine, 144 öğretmen de kura ile atandı.

Ancak, 41. tercihini yani "boş kalacak herhangi bir okula atanmak istiyorum" seçeneğini olumlu işaretlemeyenlerden tercihlerine yerleşemeyenler, ilçe milli eğitim müdürlükleri emrine atanmadı.

Oysaki, başvuru ekranında geçen atama dönemlerinden farklı olarak, 40 tercihini doldurup, 41. seçeneği olumlu işaretleyenlerin, ilçe emrine atanacağı açık olarak yazılmıştı. (Özür ekranında yazılan açıklama şu şekildeydi: 41. seçeneği işaretleyenlerin, öncelikle birinci aşamada belirtilen mazeret ilçesi dikkate alınarak yer değiştirmeleri gerçekleştirilecektir.41 nci seçeneği işaretlemeyenler ise tercihlerine atanamadıkları takdirde yer değiştirmeleri yapılamayacaktır.)

Memurlar.net olarak da, 25 Ağustos'ta yapmış olduğumuz haberde, bu detaya dikkat çekmiş, 41. tercihini olumlu işaretlemeyenlerin atanamayacağına dikkat çekmiştik.

Şimdi tüm bunlara rağmen, yani, atama ekranındaki açık uyarılara rağmen, 41. seçeneği işaretlemeyenlerin özür nakli başvurunda mağdur olduğunu belirtmek uygun değildir. Ayrıca, geçen atama dönemlerinde başvuran herkesin atanmış olması, 41. seçeneği işaretlememeyi gerektirmez. Zira MEB bu kez atama ekranında nasıl hareket edeceğini açıklamıştır.


Ya iyi okul olsun ya da olmasın mantığıyla hareket edip, sonra da nakli çıkmayanların, kimseyi suçlama hakkının olmadığını düşünüyoruz.

Bu nedenle, Ali Yalçın da, İsmail Koncuk da yanlış yapmaktadır. Sendikacıların görevi, olur olmaz her talebi gündemleştirmek olmamalıdır. Kamu yararı ile hizmet gerekleri arasında bir denge oluşturmakla görevli olan MEB'e biraz da sendikacılar yardımcı olmalıdır.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.