Öğretmenler, 85 Bin Atama İçin Eylem Yaptı

Öğretmenler, 85 Bin Atama İçin Eylem Yaptı

Öğretmenler, 85 Bin Atama İçin Ankara'da Eylem Yaptı

Atama bekleyen öğretmenler, yapılması planlanan 40 bin atamayı yetersiz  bularak 85 bin atama talebi için Ankara'da eylem yaptı.

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL HABER

Eylemde, öğretmenler tarafından yapılan açıklama:

Öncelikle burada toplanmamızın amacı nufüsü çoğu ülkeden fazla olan atanamayan öğretmenlerin sesini duyurmaktır. Biz hayatın büyük bölümünü öğretmen olmaya yani sizlerin, ülkemizin, geleceğimizin teminatı olan çocuklarınızı, uğruna her şeyi feda edebileceğiniz çocuklarınızı emanet ettiğiniz kişileriz. Bizler ataması yapılmayan 350 bin öğretmen olarak dünyanın hiçbir yerinde örneği olamayan ücretli öğretmenliğin kaldırılıp, derhal kadrolu atama yapılmasını ve iktidardan 2002 yılında ataması yapılmayan öğretmenlere verdiği sözleri tutmasını talep ediyoruz. Büyüyen ve her dalda kendi gücünü hissettiren Türkiye’nin 2023 hedefleri dahilinde bu kutsal yolda görev almak ve ülkemize yararlı, sorumluluk sahibi, vatanını milletini. seven bireyler yetiştirmek istiyoruz. MEB bakanımızın verdiği bilgilere ve akimden öğretmen adaylarına gönderilen maillere göre 2013-2014 eğitim -öğretim dönemi için toplam 130 bin öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır ve bu açığın 80 bini ücretli öğretmenlerle doldurulmaya çalışılmaktadır. Bakanlık, kalan 50 bin öğretmen açığına görevlendirecek ücretli öğretmen dahi bulamamakta ve okullarda dersler boş geçmektedir.


ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER İNTİHAR ETMESİN 7 Şubat 2014, yer Sinop, Kimya Öğretmeni Gamze Arslan... Üniversiteyi bitireli on yıldan fazla olmuştu. Uzun zaman dershanede çalıştı. Ancak bir süredir işsizdi. Bunalıma girdi, av tüfeğiyle canına kıydı. 28 Şubat' ta toprağa verildi. Aynı gün Dershane Yasası' nın 11 maddesi kabûl edilmişti. Gamze Hoca için akıtılan gözyaşları henüz kurumadan yasa, 1 Mart' ta meclisten geçti. Gamze Hoca aramızdan ayrıldığında 35 yaşındaydı. 28 Temmuz 2014, yer Mardin, Sınıf Öğretmeni Nihat Kılınç... Üniversiteyi 2 sene önce bitirdi. İlk sene hevesle girdiği KPSS' den istediği puanı alamadı. Bu yıl da ekranda aynı sonucu görünce köydeki evde tavana kendini asarak intihar etti. Ülkemizde 327.000 Eğitim Fakültesi mezunu var. Her sene KPSS' ye 450.000' in üzerinde aday giriyor, bu sayı Birleşmiş Milletler' in verilerine göre 71 ülkenin nüfûsundan daha fazla! Formasyon eğitimini tamamlayanlarla aday sayısı yarım milyonu geçiyor. Yani etrafınızda gördüğünüz her 140 kişiden 1' i ataması yapılmamış öğretmen ve her 3 adaydan 1' i intiharı düşünüyor. Ekonomik sorunlar, ruhsal kaygılarla atbaşı gidiyor; toplumsal huzur giderek bozuluyor.


Ülkemizde atanamayan değil, atamasını bekleyen öğretmenler vardır. Ağustosta planlana atamaların kontenjanlarının yetersizliği atamasını bekleyen öğretmenler için büyük bir haksızlıktır. Hayatlarının baharında maddi ve manevi sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kalan atamasını bekleyen öğretmenlerimiz birçoğu psikolojik bunalıma girmektedir. Geleceğin teminatı çocuklarımız için ve geleceğin inşasını gerçekleştirecek öğretmenlerimiz önü açılmalı, öğretmen atama kontenjanlarının arttırılması kanayan bu yaraya dur diyecektir. Atamasını bekleyen öğretmenler için bütün ilgili kurumlar duyarlı olmalıdır.
Bu nedenlerden dolayı hükümetizden en az 85 bin atama talep ediyoruz bunu kendimiz için değil geleceğimiz, ülkemiz içn istiyoruz bu konuda hükümetin yanımızda yer alacağına inanıyoruz.

TEŞEKKÜR EDERİZ

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER



Öğretmen Atamaları Facebook Grubuna Katılmak İçin TIKLAYINIZ


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.