Öğretmenler eylem için destek istedi

Öğretmenler eylem için destek istedi

Türk Eğitim- Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir’i ziyaret eden bir grup atanamayan öğretmen, Ankara Kurtuluş Parkı’nda 5 Ekim’de yapılacak eylem için destek istedi. Öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Demir, eylem için de gereken desteğin verileceğini bildirdi.

 Çeşitli branşlardan öğretmenlerin bulunduğu bir grup, Türk Eğitim- Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir’i makamında ziyaret etti. 5 Ekim’de Ankara Kurtuluş Parkı’nda saat 09.00’da yapılacak eyleme destek isteyen öğretmenler, eylemde yıllardır seslerini duyurmaya çalıştıkları konulara değinip sorunlarına çözüm isteyeceklerini söyledi. Şubat ayı içinde 40 bin atama beklediklerini dile getiren öğretmenler, 109 branş adına yıllar boyu verilen emeklerin heba olmasını istemediklerini, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuya biran önce çözüm bulmasını talep etti. Şube Başkanı Demir, atama bekleyen öğretmenlerin ülkenin temel sorunlarından biri olduğunu dile getirip, "Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 350 bin atama bekleyen öğretmen olduğu, 116 bin 905 öğretmen ihtiyacı bulunduğu belirtiliyor. Daha önce 47 bin atama yapılacağının açıklanmasına rağmen sadece 37 bin atama yapıldı ve aradaki 10 bin atamanın akıbeti ile ilgili bakanlık yetkililerinden herhangi bir açıklama gelmedi. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre; ülkemizde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilkokulda 18, ortaokulda 17, ortaöğretimde 14 olarak görülmekte, ancak derslik başına düşen öğrenci sayısı her derslik için bu rakamlarla ifade edilemez. OECD standartları ile ülkemizi karşılaştırdığımızda ülkemizde öğretmen açığı ilkokulda 75 bin 667, ortaokulda 66 bin 561, ortaöğretimde ise 17 bin 54’tür. Bu veriler ışığında öğretmen ihtiyacımız 159 bin 282 olarak görülmekte. Bu rakamlar sistemin ücretli öğretmenler vasıtasıyla yürütülmeye çalışıldığı halde, bakanlık yetkililerin çeşitli istatistiklerle yaptıkları ‘Öğretmen alıyoruz’ ifadeleri ne kadar gerçekçidir? Kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.