"Öğretmenler Okullarda Norm/Kadro Açılmasını Talep Ediyorlar"

"Öğretmenler Okullarda Norm/Kadro Açılmasını Talep Ediyorlar"

Bilişim Teknolojisi Öğretmenleri okullarda BTR görevlendirmesinin yerine Norm/Kadro açılmasını talep ediyorlar...

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİNİN MEB'DEN TALEPLERİ
 
Bilişim Öğretmenleri mezun olduktan sonra atama sıkıntıları çektiklerini dile getiriyorlar.

Her branştaki mezun gibi bu öğretmen adaylarımızda işsiz birçok yılını heba etmek zorunda kalıyor.Bilişimci arkadaşım sende durma bu haberi sosyal medyada yay gücümüzü birleştirelim!


Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri mağduriyetlerinin artık giderilmesini bekliyorlar. MEB nın hizmetiçi eğitim kapsamında açmış olduğu 100 saatlik Bilişim Tek. Rehber Öğretmenliği kurslarına Bilişim Tek. Öğretmenleri büyük tepki göstermekteler. 100 saat kurs ile 4 yıllık eğitimin bir tutulmasından yakınan Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri bu durumda kaynaklanan mağduriyetin son bulmasını ve her okula Bilişimin Gerçek Rehberlerinin yani Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin atanmasını istiyorlar...



"BTR" hali hazırda bir görevlendirme olduğu için 100 saat kurs karşılığı her brans öğretmenine verilebilmektedir. Bilişim Öğretmeni olan okullarda Bilişim Öğretmenlerine verilen bu görevlendirme Bilişim Öğretmeni olmayan okullarda diğer branş Öğretmenlerine veriliyor..Bilişim Öğretmenleri bu tip görevlendirmelerle okulların ve Bilişim Öğretmenlerinin mağdur edildiğini belirtiyorlar. Ve FATİH Projesi için "her Okulda Bilişim Öğretmeni" olmasını istiyorlar..

Peki bu mağduriyet nasıl giderilir ? 


  
Bu magduriyetin giderilmesi içi öncelikle görevlendirmeler iptal edilmedi yerine BTR Norm/Kadrosu açılmalıdır. Okullarda Tekno Rehberlik görevini ancak bu şekilde NORM yapılması ve sadece Bilişim Öğretmenlerinin bu Norma atanması ile bu magduriyet giderilebilir.. Bu konuda MEB'i atacağı adımları bekleyen Bilişim Öğretmenleri her türlü mücadeleyi kendilerine ayrılan platformlarda gösteriyorlar...
kpsshaberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.