Öğretmenlerden Başbakan'a Mektup

Öğretmenlerden Başbakan'a Mektup

Memur Öğretmenlerden Başbakana Mektup...

 Sayın Başbakanım;

            Bu mektubu kaleme almamızın sebebi sizlere sesimizi duyurabilmek, haklıya hakkın verilmesi talebimizdir. Bizler çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan MEMUR ÖĞRETMENLERİZ. Bizler biliyoruz ki siz hak konusunda çok titizsiniz ve birçok çözülmesi zor durumu çözmüş ve haksızlığa uğrayanlara hakları iade edilmiştir. Engelli öğretmen atamaları, 28 Şubat mağdurları vb. Bizler bunların farkındayız ve bizlerinde mağduriyetini giderecek ve olmamız gereken yerlerde, öğrencilerimiz karşısında olmamıza imkan vereceksiniz.

            Bizler çeşitli seviyelerde yapılan KPSS sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına memur olarak atanmış ve bu hizmetlerimizi yerine hakkı ile getirmeye çaba gösterirken bir yandan da eğitimlerimize devam etmiş ve vatanımıza, milletimize en iyi şekilde hizmet edebilmek için uğraşan memurlarınızız. Bir çoğumuz imkansızlıklar nedeniyle hem okuyup, hem de çalıştık. Bizler 06.05.2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca çıkarılan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında memurlukta hizmet süresi esasına dayalı “kurum içi İlk Atama ve Kurumlar arası İlk atama” başvuru şekli ile öğretmenlik müracaatında bulunacaktık.  Ancak 31.08.2012 tarihinde gece saat 22.00 sıralarında yayınlanan yönetmelik değişikliği ile “kurum içi ilk Atama ve kurumlar Arası İlk atama” şekli kaldırılmıştır. Bu değişiklik ilk bakıldığında idarenin takdir yetkisi gibi görünmektedir.

            Sayın Başbakanım Recep Tayip ERDOĞAN efendim. Yönetmelik değişikliği devlet memuru olan bizlerin tekrar KPSS puanı ile atanma şartı getirmiştir. Ancak biliniyor ki 2012 KPSS başvuruları Nisan 2012 döneminde alınmış sınavı da Temmuz 2012” de yapılmıştır. Değişiklik ise başvurular alındıktan 4 ay, sınavdan 2 ay sonra yapılmıştır. Bizler hayatlarımıza ilişkin planlar kurarken, en önemlisi ÖĞRETMEN olabilmek heyecanı duyarken, acaba kurum içi atama için nereler açıldı sistemde derkin bir anda 31.08.2012 gece 22” de yürürlüğe konulan bir yönetmelik değişikliği ile bir anda hiç başvuru yapamaz bir duruma geldik. Hayallerimiz yıkıldı.

 

       Bakanlığın yönetmeliği gereği bizler 2012 KPSS” ye girmemiştik. Hukuk normu olan yönetmeliğe güvendiğimiz için, hukuka güvendiğimiz için girmemiştik ancak bizler mağdur olduk. Başvuru nereleri yapsak diye bakarken bir anda hiç başvuru yapamayacak bir duruma düştük. Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer DİNÇER’ in “Engelliden Öğretmen Olmaz” ifadesine karşılık siz  “Engelliden bal gibide öğretmen olur” diyerek haklıya hakkı vermiştiniz. Bizler bunun farkındayız ve bunun için sizden bizlerde MEMUR ÖĞRETMENLER olarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun  74. maddesi ve 76. maddesinde ”Bulundukları sınıftan öğrenimleri itibariyle  naklen atanabilirler “ denilmek suretiyle durumumuza imkan tanımaktadır.. Sesimizi duymanızı ve hakkaniyet çerçevesinde, hak çerçevesinde hakkımızı istiyoruz.

            Bizler öğretmen atamalarına engel olmak amacımız yok, biz genel kontenjanın sadece %3’ lük bir kontenjan alıyorduk. Arkadaşlarımıza %97 kalıyordu.  Ayrıca 125 bin öğretmen açığı var iken bizlerin “kurum içi ve Kurumlar Arası” yolu ile öğretmenliğe geçmemiz kamu yararını da sağlamaktadır. Çünkü bizler devlete, hazineye maliyeti olar bireyler iken bizlerden maksimum derecede haydanılması kamu yararının da gereğidir.

            Sayın Başbakanım bizlerin senini duyacağınız ve bizlere yardımcı olacağınızı düşünüyor ve mağduriyetimizin şahsınızın desteği ile giderileceğine inanmak istiyor, inanıyoruz

 

Muhsin BAŞOL 
MEMUR ÖĞRETMENLER PLATFORMU.


Mebpersonel.Com   
Bu yazının tüm hakları Mebpersonel.Com'a aittir. İzin alınmadan veya açık   yapılan alıntılar için uyarı yapılmaksızın   takip yapılır 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.