ÖĞRETMENLERİN ADAYLIĞI NASIL KALKACAK BELLİ OLMUYOR

ÖĞRETMENLERİN ADAYLIĞI NASIL KALKACAK BELLİ OLMUYOR

Öğretmenlik mesleğine girenlerin, adaylık döneminden sonra öğretmen kadrolarına atanmasında uygulanacak sınavın ne şekilde olacağı konusunda bu yıl içerisinde 3 defa Kanun değişikliği yapıldı.

 Öğretmenlik mesleğine girenlerin, adaylık döneminden sonra öğretmen kadrolarına atanmasında uygulanacak sınavın ne şekilde olacağı konusunda bu yıl içerisinde 3 defa Kanun değişikliği yapıldı.

Bu yıl Mart ayında yürürlüğe giren 6528 sayılı Torba Kanun, öğretmen olarak atanacakların, aday öğretmenlik döneminin ardından mesleğe atanması uygulamasını getirmişti. Yapılan düzenlemeye göre, aday öğretmenlerin öğretmen olarak atanabilmesi, yapılacak “yazılı ve sözlü” sınavda başarılı olmaları şartına bağlanmıştı.

Sınavın “yazılı ve sözlü” şekilde yapılacağına ilişkin düzenleme, Eylül ayında yürürlüğe giren 6552 sayılı torba Kanunla değiştirilmiş ve sınavın “yazılı ve/veya sözlü” şeklinde yapılacağı hüküm altına alınmıştı.

Bu düzenleme bugün de değişti. Bugün yürürlüğe giren 6569 sayılı Kanun, aday öğretmenlikten öğretmenliğe geçiş sınavının  “yazılı veya yazılı ve sözlü sınav” şeklinde yapılmasına hükmetti.

Yapılan son düzenlemeye göre, aday öğretmenlikten öğretmenliğe geçiş sınavı sadece “yazılı” olarak yapılabileceği gibi “yazılı ve sözlü” olarak da yapılabilecek.

Söz konusu düzenlemeler:

**14 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6528 sayılı “Millî Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” hükmü:

“MADDE 5 – 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 43 üncü maddesine dördüncü fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiş …

(6) Aday öğretmenler, en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanırlar. …"

**11 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6552 sayılı “İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun” hükmü

“MADDE 95 – 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 43 üncü maddesinin … altıncı fıkrasında yer alan “yazılı ve sözlü sınava” ibaresi “yazılı ve/veya sözlü sınava” şeklinde değiştirilmiş …”

**26 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6569 sayılı “Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” hükmü:

“MADDE 24 – 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 43 üncü maddesinin altıncı fıkrasında yer alan “yazılı ve/veya sözlü sınava” ibaresi “yazılı veya yazılı ve sözlü sınava”, … şeklinde değiştirilmiştir.”

Memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.