Öğretmenlerin Mali Hakları Geliştirilmelidir

Öğretmenlerin Mali Hakları Geliştirilmelidir

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır Temsilciliği 2. Değerlendirme toplantısını Sadık Restoranda yaptı. DES Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Eyüphan Kaya Başkanlığında kuruldu.

 Danıştay'ın başörtüsüyle ilgili kararını desteklediğini söyleyen DES Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, Eğitim kurumlarında darbe dönemlerinden kalma şekilci, eğitim öğretime katkısı olmayan, antidemokratik her türlü uygulamaların kalkması için mücadele edeceklerini ve eğitim çalışanlarının hem özlük ve mesleki hakları açısından hem de mali ve demokratik haklarının gelişmesi ve muasır düzeye ulaşması için sendikacılığın en güzel örneklerini sergileyerek gayret sarf edeceklerini söyledi.

Çözüm süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede; barıştan, kardeşlikten, özgürlüklerden, demokrasiden, birlik ve beraberlikten yana olduğunu, sürece katkı anlamında kimin elinden ne geliyorsa esirgememesi gereğini vurgulayan Eyüphan Kaya, “Ülkemizin müreffeh, saygın ve güçlü olmasından yanayız. Yeniden büyük ve güçlü Türkiye'yi elbirliği ile kurmamız gerekiyor. Dünya barışı, adalet ve huzuru milletimizin el ele vermesini, dirlik ve beraberliğini güçlendirmesini, kadim kardeşliğini kavileştirmesini ve büyük medeniyetimizi yeniden inkişaf ettirmemizi gerektiriyor. Yıllarımız dışarıdan dikte edilmiş kısır döngüler ve ithal kavgalar içinde geçip gitti. Acı olan şu ki hala kaderin Türkiye'nin önüne koyduğu tarihi fırsatı anlayamayanlar var. Bölge toz duman içinde. Bütün emperyal devler bölgede tepişirken birilerinin çıkıp ‘Türkiye içine kapansın ve hiçbir şeyle ilgilenmesin' deme lüksü yoktur. Bölgeye kucak açmanın, eski mirasıyla ilgilenmenin, kardeşlerini sarmanın ülkeyi böleceği iddialarını vehim, korku ve vesveseden mütevellit görüyorum. Türkiye, kangren haline gelmiş sorunlarını çözmek ve büyümek için düğmeye basmıştır. İşin doğası gereği atılan hızlı adımlardan kaynaklı hatalar ve kusurları abartarak kaygı, endişe ve korkuları etrafa yaymanın ülkemize hiçbir katkısı olmaz. Diyanet İşleri Başkanlığının en kısa zamanda Türkiye genelinde bir ‘Barış Hutbesi' irad etmesinin yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.
Kaya, konuşmasına söyle devam etti; Değerli arkadaşlar; bizim en büyük sorunumuz eğitim öğretimdir. Bu alanda gerekli iyileştirmeleri yapabilirsek, hem mesleki, hem ahlaki, hem de akademik açıdan başarılı bir vatandaş profiline kavuşabiliriz. Medeni bir vatandaş, mutlu olmasını becerebildiği kadar hayata da pozitif katkı sağlayacaktır. Bu nedenle Türkiye'nin GSMH'den eğitime ayırdığı payı artırması ve Arge yatırımlarına öncelik vermesi gerekiyor. Türkiye'nin eğitimde hem nitelik hem de nicelik anlamında, sayısal göstergelerini en muasır düzeye çıkarmak gibi bir mecburiyeti vardır. Bunun en belirgin yansıması olarak ta bugün kamuda en düşük seviyelere gerileyen öğretmen maaşlarının subay, doktor, mühendis maaşlarına yükseltilmesini istiyoruz.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.