Öğretmenlik dışındaki kadrolara yönelik atama izni sayısı artmamış

Öğretmenlik dışındaki kadrolara yönelik atama izni sayısı artmamış

Bugün itibari ile sadece tüm kamu kurumları için sadece 21 bin atama izni kalmıştır.

 Milli Eğitim Bakanlığı, 47 bin öğretmen kadrosu ihdas ederken yayınlamış olduğumuz haberde, önemli olanın atama izni sayısı olduğunu belirtmiştik.

Gerçekten de, daha sonra atama izni sayısını içeren bir teklif Meclise sunuldu ve atanacak öğretmen sayısının 35 bin olduğu ortaya çıktı.

Kadro ihdası ve atama izni sayısının Meclis Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sırasında, Anadolu Ajansı, atama izni sayısının 77 bine çıktığını belirten bir haber yayımladı.

Plan ve Bütçe Komisyonu toplantı tutanaklarının Meclis Genel Kurulu gibi hemen yayınlanmaması nedeniyle, memurlar.net olarak bu gelişmeyi öğretmenlik kadroları haricindeki atama izni sayısının artması şeklinde yorumlamıştık. Ancak 23 Mart 2015 tarihli Meclis Genel Kurulu tutanaklarına göre artan atama izni sayısı sadece öğretmen atamalarını içermektedir.

Bir başka deyişle öğretmenlik dışındaki diğer kadrolarına yönelik atama izni sayısında bir artış olmamıştır.

Şubat'taki 15 bin öğretmen atama izni sayısı düşüldüğünde, bugün itibariyle tüm kamunun 2015 yılında atayabileceği personel sayısı 21 bindir. Üstelik bu sayıda sağlık personeli ve diyanet personeli de dahildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.