Öğretmenlikte usta-çırak dönemi

Öğretmenlikte usta-çırak dönemi

Şubat'ta atanacak 30 bin öğretmen, 6 ay süreyle 30 bin danışman öğretmene emanet edilecek. Yaklaşık 1 milyon öğretmen arasından seçim için çalışma başladı. Danışman öğretmenler 8 Ocak'a kadar belirlenecek.

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye'de ilk kez yapılacak bir uygulama ile öğretmenlikte usta-çırak ilişkisi başlatacak. Şubat'ta atanacak 30 bin yeni öğretmen için 6 ay üstadlık yapacak 30 bin danışman öğretmen seçilecek. MEB, okullarda görev yapan yaklaşık 1 milyon öğretmen arasından en iyi 30 bin öğretmeni seçecek. Bakanlık'ın ilk kez Şubat atamalarında uygulamaya geçireceği stajyer öğretmenlik programı için hazırlıklara başlandı. Şubat'ta atanacak 30 bin öğretmen, atama sonrasında staj yapacak. Her stajyer öğretmene bir usta/üstad konumunda danışman öğretmen verilecek.

3 GÜN DERSLERE GİRECEK

Stajyer öğretmen, haftanın 3 günü danışman öğretmeninin sınıfında derslere girecek, haftanın 1 gününü okul yönetiminde, 1 gününü de ilçe milli eğitim müdürlüğünde geçirecek. Yaz tatili ya da sömestr tatilinde stajyer öğretmen, atamasının yapıldığı yerin sosyo-kültürel özelliklerine dair eğitim alacak. Bakanlık, il milli eğitim müdürlüklerinden, danışman öğretmenlerin 8 Ocak'a kadar belirlemesi istedi.

İŞTE ÜSTAD ÖĞRETMEN KRİTERLERİ

En az 10 yıl öğretmenlik yapmış,

Ulusal veya uluslararası projelerde görev almış,

Sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım sağlamış,

İletişim beceresi ve temsil yeteneği güçlü,

Mesleğine temayüz etmiş olmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.