Okul Öncesi Öğretmenlerine Müjde

Okul Öncesi Öğretmenlerine Müjde

Hükümet ülke genelinde okul öncesi 'okullaşma' dengesizliğinin ortadan kaldırılması için harekete geçti.

 Hükümet, Doğu-Batı arasında yaşanan okul öncesi farklılığım ortadan kaldırmak için düğmeye bastı. 2013-20014 eğitim-öğretim yılında okul öncesi (4-5 yaş grubu) okullaşma oram yüzde 43.5 olurken, en düşük ü yüzde 19.6'yla Hakkari, en yüksek ile ise yüzde 61.1le Amasya olduğu belirlendi Bu oranı dengelemek için çalışmalara başlayan hükümet; Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığını koordineli bir çalışma yürütüyor.

Buna göre; okul öncesi eğitim fırsat eşitliğini temel alacak biçimde imkanlan kısıtlı hane ve bölgeleri destekleyerek yaygınlaştıracak. 36-60 aylık çocuklar ile ilkokula kayıt olmamış 60-72 aylık çocukların okul öncesi eğitime kazandırılması amacıyla çocuk başma doğrudan destek ve çeşitli bağış kampanyaları ile bölgeler arasındaki farklar da dikkate alınarak gerekli fiziki altyapı sağlanacak. Toplum Temelli Erken Çocukluk Eğitimi Merkezleri kademeli olarak yaygınlaştmlacak.

Derslik başma düşen öğrenci sayısı ve okullaşma oranları açısından Türkiye ortalamasının gerisinde olan illerin, Türkiye ortalamasına yaklaştınlması amacıyla kaynak kullanımına yön verecek beş yıllık orta vadeli yatırım planı hazırlanacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.