Okullar Öğretmen Bekliyor

Okullar Öğretmen Bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “300 bin atanamayan öğretmen var. Ancak okullar ise öğretmen bekliyor” dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Ağbaba, Doğanyol’un Damlı Köyü’nde okulların uzun süredir öğretmensizlik yüzünden kapalı olmasını eleştirerek , “Buranın şanssızlığı Malatya toprağı olması mı? Ankara’da, İstanbul’da okula yeni başlayan çocuklar okumayı öğrendiler, bizim çocuklarımız daha okula başlayamadı” şeklinde konuştu.



Ağbaba, beraberinde CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ve Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ile birlikte ziyaret ettiği Doğanyol’un Damlı Köyü’nde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Kapıları kilitli Damlı Köyü İlköğretim Okulu önünde, köylülerin okulla ilgili sıkıntılarını dinleyen Ağbaba, konunun takipçisi olacağını vurguladı.

Damlı Köyü sakinleri, okulların açıldığı günden beri öğrencilerin ancak 15 gün eğitime devam ettiğini belirterek, “ Okulumuz uzun süredir kapalı. Milli Eğitim yetkililerinin haberi var. Sayın vekilimize ilk kez haber veriyoruz. Ama 2 diğer milletvekillerimizin haberi var. Kimse ilgilenmedi. 27 öğrencimiz var. Okulumuz kapalı olduğu için köylülerden bazıları öğrencilerini Koldere İlköğretim Okulu’na misafir olarak gönderiyor. Ama biz gönderemiyoruz” şeklinde konuştular.

Köylülerin eğitimle ilgili sorunlarını dinledikten sonra bir değerlendirme yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Bu sorun, sadece Damlı’ya özel bir sorun değil. Malatya’nın pek çok okulunda buna benzer problemler var. Okullar açılalı 2 aya yakın zaman geçmiş. Ama maalesef , Malatya’nın köylerinde oturan, Damlı’da oturan öğrenciler okullarına başlayabilmiş değil.Öğretmenimiz de değişik sebeplerle gelemiyor.2013’ün Kasım ayında hala birleştirilmiş sınıflarda eğitim veren okullar var.Bir taraftan öğretmen yetersizliği var deniliyor. Diğer taraftan 300 bin atanamayan öğretmen var. Taşımalı eğitimden dolayı eğitime başlayamayan yerler var. Buranın şanssızlığı Malatya toprağı olması mı? Ankara’da,İstanbul’da okula yeni başlayan çocuklar okumayı öğrendiler, bizim çocuklarımız daha okula başlayamadı” şeklinde konuştu.


malatyahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.