ÖMK’da önemli değişiklik! Uzman öğretmenlik için yeni 3 şart eklendi…

ÖMK’da önemli değişiklik! Uzman öğretmenlik için yeni 3 şart eklendi…

Yeni ÖMK’ya şaşırtan maddeler eklendi. Uzman öğretmenliğe 3 yeni değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikler öğretmenler tarafından merak ediliyor. İşte detaylar…

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile beraber öğretmenleri yakından ilgilendiren ciddi değişiklikler kanun kapsamında geçerli olacak. Milli Eğitim Bakanlığı yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu çalışmalarında son noktayı koydu. Bu çalışmaların ardından düzenlenen yeni kanun ile birlikte öğretmenleri, uzman öğretmenleri ve başöğretmenleri çok yakından ilgilendiren kritik maddeler eklenmiş oldu

Bakan değişiklikleri açıkladı!

Bahsi geçen bu madde öğretmenler için çok büyük önem taşıyacak. Meslek kanunu içinde yer alan maddeyi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamada duyurdu. Bakan Tekin “Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu tayin özelliği getirdik.” ifadesinde bulundu. Bu açıklamanın ardından yeni meslek kanununda netleşmiş olan maddeyi kamuoyuna bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yapmış olduğu açıklama ile birlikte yeni kanun maddesi içinde öğretmenler şiddete uğradıkları anda siteye bağlı olarak yer değişikliği talebini yapabilecekleri bildirildi.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik açısından çok önemli değişikliklerde yer alıyor.

ÖMK’da 3 değişiklik

1- Uzman öğretmenlik için sınavın kalkması.

2- Başöğretmenlik için Uzman öğretmenlik şartının kalkması. 20 yılını doldurmuş olan tüm öğretmenlerin Başöğretmen olarak ifade edilmesi.

3- uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikte mevcut olan tazminatları yerine yeni tazminat miktarlarının uygulamaya geçirilmesi. Tazminatların mevcut tazminatlardan daha da fazla olması bekleniyor.

Söz konusu bu değişiklikler ile Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yapılan yenileme öğretmenler tarafında çokça konuşuluyor. Uzun süredir gündemde olan bu kanunda yapılan değişiklikler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından kamuoyuna duyuruldu. Kalkan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav uygulamaları için öğretmenlerin görüşleri merak konusu. Yapılan değişiklikler ve kalkan sınavların ardından en çok konuşulan konu ise mevcut tazminatta yapılması beklenen değişiklik oldu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

33 Yorum