ÖSYM 2016 KPSS sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

ÖSYM 2016 KPSS sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

22-29 Mayıs tarihlerinde yapılan 2016 KPSS'nin sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM sınav takvimine göre KPSS sonuçları 14 Temmuz'da açıklanacak. KPSS sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden giriş yapılarak sorgulanabilecek. İşte 2016 KPSS sonuçları ile ilgili merak edilenler..

 22-29 Mayıs tarihlerinde yapılan 2016 KPSS'nin sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor.ÖSYM sınav takvimine göre KPSS sonuçları 14 Temmuz'da açıklanacak. KPSS sonuçlarıÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden giriş yapılarak sorgulanabilecek. İşte 2016 KPSS sonuçları ile ilgili merak edilenler..

KPSS sonuçları için heyecanlı bekleyiş.. 22-29 Mayıs tarihlerinde yapılan KPSS Lisans sınavlarının sonuçları 14 Temmuz Perşembe günü ÖSYM'nin resmi sitesinde yayınlanacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.