Resen Atanan Öğretmenler MEB'den Çözüm Bekliyor

Resen Atanan Öğretmenler MEB'den Çözüm Bekliyor

Norm Fazlası Öğretmen Atamaları Kapsamında Resen Atanan Öğretmenler MEB'den Çözüm Bekliyor.

Mebpersonel.com - Norm Fazlası Öğretmen Atamaları Kapsamında Resen Atanan Öğretmenler MEB'den Çözüm Bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, ihraç ve açığa alma kararlarından sonra illere gönderdiği genelgeyle norm fazlası öğretmenlerin atamalarının yapılmasını istemişti. Genelgede, tercihlerine yerleşmeyen veya tercih yapmayan öğretmenlerin ise resen atanmasını istemişti.

Bu genelgeden sonra birçok ilde norm fazlası öğretmen atamaları yapıldı. Normlar güncel olmadığı için çok da sağlıklı olmayan şekilde atamalar yapıldı.

Bu atamalar sonrasında ataması resen yapılan binlerce öğretmen mevcut. Bu öğretmenler eski okullarından, evlerinin olduğu yerden, hatta bulundukları ilçeden alınarak daha uzak okullara veya ilçelere atandılar. Gidip gelmekte dahi zorlanan bu öğretmenler MEB'den çözüm bekliyorlar.

Örneğin İstanbul ilinde Anadolu yakasındaki X ilçesinin Y okulunda görev yapan bir öğretmen; Avrupa yakasının A ilçesinin B okuluna resen atanmıştır. Bu öğretmenin bulunduğu ilçeden atandığı ilçeye gidip gelmesi yaklaşık olarak günde 3-4 saatini almaktadır. 3-4 saatlik süre ise ulaşım imkanlarına ve trafik yoğunluğuna göre artabilmektedir.


Özetle, norm fazlası öğretmen atamaları kapsamında resen atanan öğretmenlere MEB'in bir çözüm bulması gerekiyor. Bu şekilde çalışmak zorunda olan öğretmenlerden yeterli verim alınabilmesi pek mümkün görümmüyor.

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.