Resim öğretmenleri dertli...

Resim öğretmenleri dertli...

Resim öğretmenleri dertli...


Türkiye'de 12 bine yakın resim öğretmeni var. Ama onların bir kısmı mesleklerini yapamıyor, çünkü atanamıyorlar. 2008 yılında dersin adının değiştirilmesi bir dizi karışıklığa neden olmuş. Bakın onlar dertlerini nasıl anlatıyorlar.


Resim öğretmenleri dertli... Atamaların eylül ayına kadar yapılması bekleniyor. Ama onlar umutsuz...


2006-2007 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı, daha kapsayıcı olması için resim-iş öğretmenliği bölümünü 2'ye ayırdı. Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım öğretmenliği... Sorunlar da bu ayrımdan sonra ortaya çıktı.


Türkiye genelinde 12 bin resim-iş öğretmeni var. Çoğunun alanla ilgili yeterlilikleri olduğu halde, yanlış atamalar yüzünden mesleklerini yapamıyorlar.


Onlardan birisi Tolga Sönmez:


"2008'de bir isim değişikliği yapıldı müfredat aynı kaldı ama sonra bir karışıklık başladı. Alanla ilgisi olmayan birçok bölüm bu bölümlere atanmaya başlıyorlar zaten sıkıntıda bundan sonra doğdu ve yığılmalar başladı... Sanatla tasarlama gücüyle estetikle hiç ilgisi olmayan beslenme öğretmeninin buraya atanması zaten komik bizimde sıkıntılarımız burada düğümleniyor..."


Remziye Pelit... O da atanmayı bekleyen 12 bin mezundan birisi:


"Edebiyat dersi olsun matematik dersi olsun atamalar yapıldığı zaman il milli eğitimlerde ücretliye işletme mezunları ve iktisat mezunları ağırlıklı olarak ücretli öğretmen olarak görevlendiriliyorlar...."


Ve İlknur Konuk... O da içinde buludukları duruma isyanını böyle dile getiriyor:


"Mezun olalı 8-9 sene oldu. 10 sene olan var, 12 sene olan var... Artık yaş sınırına geldik atanmak istiyoruz zaten başka birşey yapamayız biz öğretmenlik okuduk..."


Resim-iş öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı'na göndermek için bir dosya hazırladı. Amaçları bu hatalı gidişe bir son vermek ve en kısa sürede mesleklerini yapabilmek. 
 

CNN TÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.