ROTASYONUN AYAK SESLERİ

ROTASYONUN AYAK SESLERİ

ROTASYONUN AYAK SESLERİ

 “Taşra teşkilatı eğitim yöneticileri yer değiştirme yönetmeliğinin yayınlanmasından önce iki önemli problem çözülüyor. Bunlardan bir tanesi il milli eğitim müdür yardımcılarının durumu, diğeri ise şube müdürü normlarının güncellenmesi idi.”

İl Milli Eğitim Müdür yardımcılarına rotasyonun 652 sayılı KHK de yer almaması  nedeni ile uygulanmasının mümkün olmayacağı yönünde ki tartışmalar sona eriyor. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 36. Maddesi bu tartışmalara son verecek. İl Milli Eğitim Müdür yardımcılarına rotasyon uygulamasının yapılması hükmünü içeren madde şöyle;


“MADDE 36- 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37 nci maddesinin yedinci fıkrasına "il milli eğitim müdürü" ibaresinden sonra gelmek üzere "il milli eğitim müdür yardımcısı" ibaresi ve aynı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.”


Rotasyon uygulamasından önce bu değişikliğin yapılması yerinde olacaktır. Hukuki olarak ileride Bakanlığa sıkıntı yaratacak bir konu halledilmiş olacaktır. İl müdür yardımcılarının rotasyonu da 652 KHK metnine işlenmiş olacaktır.


Ayrıca, Kanun teklifinde yer alan Ek-1 sayılı cetvelde 950 şube müdürü normu ihdas edilmesi istenmektedir.


MADDE 39- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


(1) SAYILI LİSTE


KURUMU : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEŞKİLATI : TAŞRA

Taşra Teşkilatı Eğitim Yöneticileri yer değiştirme yönetmeliğinden önce bu değişikliklere ihtiyaç vardı. Özellikle şube müdürü normlarının güncellenmesi ve yeni normlar ihdas edilmesi kaçınılmaz olmuştu. Daha sonra kurulan illerin ilçelerinde şube müdürlüğü normu bulunmamaktadır. Mesela Yalova’nın hiçbir ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürlüğü normu mevcut değil. Eğer yer değiştirme bu şartlarda yapılacak olsa Yalova’nın ilçelerine şube müdürleri tayin isteyemeyecekti. Ayrıca şube müdürlüğü kadrolarının iller ve ilçeler arasında norm dağılımı da adaletsiz idi. Bazı il ve ilçelere yeni şube müdürü kadrolarının ihdas edilmesi, rotasyona uğrayacak şube müdürleri içinde olumlu bir gelişme olacaktır.


M.Akif MÜELLİFOĞLU
Eğitim Yöneticisi



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.