Seçim Sonuçları Atamaları Etkiler Mi?

Seçim Sonuçları Atamaları Etkiler Mi?

7 Haziran'da 2015 genel seçimleri yapıldı ve koalisyon tartışmaları devam ederken, KPSS adaylarımız ise, "siyasi belirsizlik Haziran alımlarını, öğretmen alımlarını etkiler mi" endişesine düşmüşlerdir.

7 Haziran seçim sonuçları tek başına bir iktidar üretmedi. Bu nedenle Türkiye bir süre koalisyonla yeni bir hükümet kurulur mu formülünü deneyecek, eğer bu olmaz ise seçimlerin yenilenmesi kararı alacaktır. Bu uzun süreç içinde ise hem Haziran ayı KPSS alımları hem de öğretmen atamaları bulunmaktadır.

İdare ile siyaset farklı şeylerdir

İdari faaliyetler; tüm kamu kurumlarının, yasama faaliyetleri, yargı faaliyetleri ve yürütme organının siyasi faaliyetleri haricindeki günlük rutin kamu hizmeti faaliyetleridir. Bunlar daima işlemek ve devamlı hizmet olarak sunulmak zorundadır.

Siyasi arenada meydana gelen el değişikliği, dalgalanma ve belirsizlikler her ne kadar idari faaliyetler üzerinde kısmi bir etkisi de olsa, yine de idari faaliyetlerin siyasetten ayrıksı olması gereken rutin bir işleyişi vardır. "Seçimler oldu, iktidar değişiyor, yenisi gelene kadar eğitim verilmesin, polis güvenliği sağlamasın, asker evine gitsin, kimse iş yapmasın" gibi bir mantık olamaz.

Resmi Gazetede hala yönetmelikler yayımlanıyor

https://www.resmigazete.gov.tr adresi takip edildiğinde görülecektir ki, idari işleyiş hala devam etmektedir. Yönetmelikler yürürlüğe konulmakta, bazı üniversiteler akademik personel ilanları yayımlamaktadır.

Seçim sonuçları Haziran kontenjanlarını ve öğretmen alımlarını etkilemez

Haziran kontenjanları seçim sonuçlarından etkilenmeyecek ve 15 binden biraz az sayıda kontenjan (bunun yaklaşık 9.500 civarı sağlık kontenjanları) için 22 Haziran'dan itibaren tercihler alınmaya başlayacak. Yani ne bir iptal ne bir erteleme ne de kontenjanda artış-azalış olmayacak. Çünkü, memur alımları, hiç bir siyasi parti veya iktidarın tekelinde olan, sırf o parti iktidarda olduğu için yapılan bir şey değildir. Devletin ve kamu kurumlarının hizmet sunabilmeleri için personele ihtiyacı vardır ve bunun giderilmesi için personel alınır.

Yine öğretmen atamaları da, siyasi konjoktürden etkilenmeyecektir.

Tercihlere ilişkin bilgiler

Tercihler 22 Haziran ila 1 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Her adayın 30 tercih hakkı olacak. Tercihler, daha önceki kılavuzlarda belirtildiği üzere, Haziran (2015/2) tercihleri için adaylardan ücret alınacak.

Kontenjanlara ilişkin bilgiler

Haziran atamalarında yaklaşık 15 bin kişi alınacak. Bunun 9.500 civarı zaten sağlık kadrolarına gidecek. Geriye 5 bin civarı kadro kalıyor. Bunun ise 3.000 civarı lisans mezunu, 1.300 civarı önlisans ve kalanı ise lise mezunlarına ait kadrolar olacak.

Kutay Seymen ARIKAN


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.