Seçsis Sandık Sonuçları 2015

Seçsis Sandık Sonuçları 2015

Seçsis Sandık Sonuçları 2015... 7 Haziran 2015 (Dün) Yapılan Seçimde Hangi Sandıktan Kime Oy verildiğini vs... öğrenmek için haberimizi takipte kalabilirsiniz.YSK sandık sorgulama sayfası, İl İl Seçim Sonuçları gibi gündemde şu anda ana başlık olan konularla ilgili sorularınızın cevabını "Seçsis Sandık Sonuçları 2015 " adlı haberimizde bulabilirsiniz..

 2015 Seçsis Seçim Sandık Sonuçları... Dün sabah başlayıp akşam biten seçim maratonunun sonuna geldik.Sonuçlar Sandıkların tümünün açılması ile kamuoyuna açıklandı.Seçim Sonuçlarından memnun olan ve olmayan kesimler mevcut durumda. Sizler için haberimizde Sandık Sonuçları,YSK Sandık Sorgulama Sistemi, İl İl Seçim Sonuç Listesi gibi gündemde ana manşette yerini alan konularla ilgili açıklamaları bu haberimizde toparladık. Seçim Konularından haberdar olmak için "Seçsis Sandık Sonuçları 2015 " adlı haberimizi takipte kalabilirsiniz...


 

2015 Genel Seçim sonuçları son oy dağılımı Ankara'daki tüm hesapları altüst etti. AK Parti tek başına iktidar olabilmek için gereken yüzde 45 oya ulaşamadı. Seçimin en merak edilen sorusu HDP barajı geçti mi yanıt buldu. 

Türkiye seçimini yaptı ve sandıktan çıkan sonuçlar uzun bir aradan sonra yeniden koalisyon dönemini işaret etti.

İL İL TÜRKİYE GENELİ MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
 
YSK SANDIK SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ (YSK SİTESİ ŞU AN AÇIK DEĞİLDİR,AÇILDIĞINDA LİNK AKTİF OLACAKTIR)

SEÇMEN AK PARTİ'YE SARI KART ÇIKARTTI
Seçim sonuçları özellikle iktidar parti AK Parti açısından şoke edici oldu. Anket sonuçları seçim sonuçlarına benzer şekilde yansıdı. AK Parti oy oranı yüzde 41 olarak sandıktan çıktı. AK Parti 'ye HDP'nin barajı geçtiği bir tabloda tek başına iktidar olabilmesi için yüzde 45 oy gerekiyordu. Bir partinin tek başına hükümet olabilmesi için 276 milletvekili alması gerekiyor. AK parti ise bu oy sonuçlarına göre 260 civarında milletvekili alabiliyor.  

HDP BARAJI GEÇTİ Mİ?
Seçimin en çok merak edilen sorusu buydu. HDP oy sonuçları yüzde 12'lere vurdu ve barajı çok rahat bir şekilde geçti. HDP oy oranı bu şekilde devam ettiği taktirde Meclis'e 75 milletvekili sokmuş olacak. 


 
CHP OY SONUÇLARI
Seçim sonuçları CHP için de bir başarı hikayesi olmadı. Seçim propagandasını ekonomik vaatler üzerine kuran CHP büyük bir oy patlaması yapamadı. Seçimin galibi HDP olurken CHP yüzde 25 oyla 131 milletvekili çıkardı. 

MHP SEÇİM SONUÇLARI NASIL?
MHP için de seçim sonuçları başarı hikayesi barındırmıyor. MHP oy sonuçları yüzde 16-17 aralığında kaldı ve meclise sokması muhtemel milletvekili sayısı 84 olarak gözüküyor. 

SAADET PARTİSİ -BBP MİLLİ İTTİFAKI
Bu seçimin umutları büyük olan kesimi Milli İttifak çatısı altında biraraya gelen Saadet Partisi ve BBP'ydi. Ancak milli ittifak anketlerdeki kadar bile oy almayı başaramadı. Barajın yakınlarına bile gelemeyen Milli İttifak oyları yüzde 1.73 civarında kaldı. 

SEÇİMDE İLLERİN MİLLETVEKİLİ SAYISI
7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimleri sonuçlarına göre Adana , Eskişehir , İstanbul , Ankara ve İzmir başta olmak üzere hangi ilden kaç milletvekili çıkacak? YSK'nın açıkladığı illere göre milletvekili sayıları şöyle;
"Adana 14, Adıyaman 5, Afyonkarahisar 5, Ağrı 4, Amasya 3, Ankara 32, Antalya 14, Artvin 2, Aydın 7, Balıkesir 8, Bilecik 2, Bingöl 3, Bitlis 3, Bolu 3, Burdur 3, Bursa 18, Çanakkale 4, Çankırı 2, Çorum 4, Denizli 7, Diyarbakır 11, Edirne 3, Elazığ 4, Erzincan 2, Erzurum 6, Eskişehir 6, Gaziantep 12, Giresun 4, Gümüşhane 2, Hakkari 3, Hatay 10, Isparta 4, Mersin 11, İstanbul 88, İzmir 26, Kars 3, Kastamonu 3, Kayseri 9, Kırklareli 3, Kırşehir 2, Kocaeli 11, Konya 14, Kütahya 4, Malatya 6, Manisa 9, Kahramanmaraş 8, Mardin 6, Muğla 6, Muş 3, Nevşehir 3, Niğde 3, Ordu 5, Rize 3, Sakarya 7, Samsun 9, Siirt 3, Sinop 2, Sivas 5, Tekirdağ 6, Tokat 5, Trabzon 6, Tunceli 2, Şanlıurfa 12, Uşak 3, Van 8, Yozgat 4, Zonguldak 5, Aksaray 3, Bayburt 2, Karaman 2, Kırıkkale 3, Batman 4, Şırnak 4, Bartın 2, Ardahan 2, Iğdır 2, Yalova 2, Karabük 2, Kilis 2, Osmaniye 4, Düzce 3"

SEÇİMLE İLGİLİ YORUMLARINIZI ALT TARAFTAKİ YORUM YAP KISMINDAN BİZLERLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ
 

MEBPERSONEL // ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.