Siirt Milli eğitim Müdürü Davut Okçu,KPSS sonuçlarını Değerlendirdi!

Siirt Milli eğitim Müdürü Davut Okçu,KPSS sonuçlarını Değerlendirdi!

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu, Siirt'in KPSS'de aldığı başarıyı Siirt Manşet'e değerlendirdi.

  Siirt, geçtiğimiz gün sonuçları açıklanan KPSS Genel Kültür testinde il sıralamalarında Türkiye Birinciliğini aldı. Eğitim Bilimleri testinde de Türkiye Üçüncülüğünü alan Siirt, Genel Yetenek testinde yine dereceye girerek yedinci sıraya yerleşti.

KPSS'de ilk 10'a giren illerle bakıldığında; Siirt, her üç testte de başarıları göğüsleyerek genel sıralamada da Türkiye Birinciliği'ni elde etti.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu, Siirt'in KPSS'de aldığı başarıları değerlendirerek, "Siirt eğitimde tarihine layık sonuçlar almıştır" dedi.

"SİİRT'İN BAŞARISI TESADÜFİ DEĞİLDİR"

Konuyla ilgili Siirt Manşet'e açıklamalarda bulunan Okçu, "Siirt, 2012 LYS sonuçlarına göre TS dalında Türkiye’nin en başarılı dokuzuncu ili olmuş, diğer alanlardaki konumuyla birlikte değerlendirildiğinde Doğu ve Güneydoğu illeri arasında bariz bir üstünlüğe ulaşmıştır. Ayrıca bugün açıklanan KPSS sonuçlarına göre Siirt, Genel Kültür alanında Türkiye birincisi, Eğitim Bilimleri alanında Türkiye üçüncüsü ve Genel Yetenek alanında da Türkiye yedincisi olmuştur. Bütün bu sonuçlar birlikte değerlendirildiğinde Siirt’in eğitim alanındaki başarılarının tesadüfi olmadığı anlaşılmaktadır." şeklinde konuştu.

"EMEĞİ GEÇEN HERKESİ TEBRİK EDİYORUM"

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafından yapılan bütün sınavların Siirt'te şaibeden uzak ve kurallara uygun yapıldığının altını çizen Okçu, "İlimizde gerek Milli Eğitim Bakanlığı ve gerekse ÖSYM tarafından yapılan sınavların bugüne kadar şaibeden uzak ve kurallara uygun yapıldığı kamuoyunun ve ilgili kurumların malumudur. Bu titiz tutumlarından dolayı Üniversitemizin ve Milli Eğitim camiamızın yönetici ve çalışanlarına şükranlarımı arz ediyorum. Şüphesiz bu başarıların tesadüfi olmadığını ispatlamak için daha büyük çabalar gösterilecektir. Bu arada başarıda büyük payı bulunan öğrencilerimizi, idareci ve öğretmenlerimizi, velilerimizi ve dershanelerimizi tebrik ediyorum. Özellikle LYS deki başarıda kitap okuma kampanyası, aile ziyaretleri, okul ziyaretleri, basın organlarının ve hazırlık kurslarının katkısı büyük olmuştur. Bu başarılar, tarih boyunca ilim merkezi olan Siirt’in tarihine layık bir nesil yetiştirmekte olduğunun göstergesidir." dedi.

"ÇITAYI DAHA DA YÜKSEKLERE ÇIKARACAĞIZ"


Okçu, önümüzdeği eğitim öğretim yılında da çıtayı yükselteceklerini belirterek "2012-2013 öğretim yılında da planlı, programlı çalışmalar yaparak çıtayı daha yükseklere çıkaracağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bunun için bütün paydaşlarımızla işbirliği yapılacaktır. Eğitim alanında gerçekleşen başarıların hayırlı ufuklar açmasını temenni ediyor, başarıların devamını diliyorum." dedi.

siirtmanset.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.