SINIF ÖĞRETMENLERİNE VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

SINIF ÖĞRETMENLERİNE VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

Sınıf öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığından kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyorlar.

 Kim bilebilirdi ki bir gün gelecek Sınıf Öğretmeni olacağız ve 80 üstü puanlarla evde oturup Facebook ve Twitter gibi sosyal medyada hakkımız için onlarca saat harcayacağız… Halbuki­ zaman değerlidir ve bir sınıf öğretmeni için zamanını yavrularına, öğrencilerine harcamaktır kutsal olan… Eğitim tepe taklak olurken son 2 yılda, evet cumhuriyet tarihinin en büyük atamaları yapılmıştı. Tamı tamına 80bin atama olmuş, ne yazık ki sınıf öğretmenliğine verilen kadro toplamda 3bin bile değil… Peki sormak lazım... Bu halde olmamıza yeterince dayanak var mı? Tabi ki yok…  Bir daha soralım bizim atanmamız için gerekli her türlü şart, dayanak, ortam var mı peki? Tabi ki evet. Isterseniz bir kez daha şartları atanma umuduyla paylaşayım sizlerle… 2013'te Şubat ataması yapılmadı. Rahmetli M. Ali Birand vefat etmeden önce yine delikanlı kişiliğini gösterdi ve atamalardan sorumlu ekibi tüm Türkiye ve öğretmenlerin karşısına çıkardı. Tekrar rahmetle anıyoruz. Tüm talep ve isteklere rağmen ille de ŞUBAT olmayacak denildi… Ama sevinmek gerekiyordu. Çünkü alan değişikliğinden kaynaklı sınıf öğretmenliğinde 8500 açık olacak ve biz bu sayıyı fazlasıyla alacağız denildi en yetkili ağızlardan biri olan Hamza Aydoğdu tarafından... O an başladık umutlarımız içim çabalamaya... Öyle ya bu sefer verilen emeklerin boşa çıkmayacağı yetkili biri tarafından söylenmişti. Ama gel gelelim acılı, zorlu sınava çalışma günlerinden sonra açıklanan kontenjan yine yeniden tüm hayallerimizi yerin dibine geçirdi... Bir çok aile, atama bekleyenler yıkılmıştı. Günler bir çoğu için yıllar olmuştu adeta. O gün bugündür gülerken bile fazlasına kaçmıyor, her an yanımızda içli, acılı bir sınıf öğretmeni daha belirecek diye sevinemedik. Gözlerimizin içi de hiç gülmedi. İçten bir gülümsemeye hasret kalmıştık gerçekten... Kimimiz çalışmak zorunda kimimizin ise artık ders çalışmaya dermanı yoktu… Günler artık facebook ve twitterda geçmeye başlamıştı… Ta ki alan değişikliğine çözüm bulundu haberine kadar... Talim Terbiye Kurulu toplanmış, 80 nolu kararı değiştirmişti. Zihinsel engellilere geçen sınıf öğretmeni arkadaşlara ek kurs verilecek, bu mağduriyet ortadan kalkacaktı. Hasretle beklediğimiz günlere yakındık artık... Alan değişikliğinde de illerden geçen-kalan sayılarında sınıf öğretmenliği için olumlu haberler gelmeye başladı… Şubat ataması müjdesini de Başbakanımız vermiş, atamanın yapılma nedeni de Sn. Başbakanımız tarafından emeklilerin yerini doldurmak olarak belirtildi. EMEKLI OLACAK ÖĞRETMENLERİNİN DE ÇOĞUNUN SINIF ÖĞRETMENI OLDUĞUNU BELIRTMEYE GEREK VAR MI ACABA?   
 
 
Toparlarsa­k emekli sayısı, alan değişikliği,  zihinsel engelliler öğretmenliği kursu (başvuru sayısı bilindikten sonra ) hatta yönetici atamalarından sonra sınıf öğretmenliği açığı daha da artmıştır. Yetkili Sendikanin, Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun Güneydoğu Anadolu bölgesindeki yaptığı toplantı sonrası attığı twit her şeyi özetliyordu gerçekten...  Güneydoğu Anadolu Bölgesinin öğretmen açığının  % 60'ı kadar sınıf öğretmenliği olduğunu belirtmişti Ahmet Gündoğdu. Bu da zaten ülkennin sınıf öğretmenliğine ne kadar ihtiyacı olduğunu bir diğer göstergesiydi… Fakat bu ihtiyaç ne hikmetse ÜCRETLI ÖĞRETMENLER tarafından karşılanıyordu. Ücretli öğretmenler çalıştığı günlerde para alırken, sigortaları da yarım yatırılıyordu. Anlayacağınız güvence hiç yoktu... Bir de Ücretli Çalışan öğretmenler, öğretmen mi değil mi tartışılır, çoğu Eğitim Fakültesi mezunu bile değildi. Anlayacağınız TEMEL EĞİTİM GERÇEKTEN HİÇ ALAKASİ OLMAYAN KIŞILER TARAFİNDAN YAPİLİYORDU. Ardından da zaten ücretli öğretmenler bir çok yerde bir dönem de bazen 3 öğretmen bile değiştirebiliyordu. Öğrenciler nasıl başarı göstersinler ki... Daha önce bizim atama sayımızın az olmasının sebebini yukarıda saydığım nedenler olarak belirten sayın yetkiller umarım bu engellerin ortadan kalktığnı, kalkacağın­ı bilerek sınıf öğretmenliğine şubatta verilecek kadro sayısını ona göre belirlerler…
 
 
SON OLARAK HER ÇİÇEĞİN SUYA, HER ÇOCUĞUN DA BİR SINIF ÖĞRETMENİNE İHTİYACI VARDIR… ÇOCUKLARIMIZIN­ DAHA FAZLA KÖRELMEMESİ İÇİN HAYALLERİNE DOKUNACAK SINIF ÖĞRETMENLERİNE İHTIYAÇ VAR...
 
ŞUBAT AYINDA DİŞE DOKUNUR BİR ATAMA SAYİSİ ISTIYORUZ.
 
 
ATAMASİ YAPILMAYAN SINIF ÖĞRETMENLERI ADINA Yaşar GÜNGEN

Sedat DEGER
Mebpersonel.Com özel haberidir
Bu haber/yazının tüm hakları Mebpersonel.Com'a aittir. İzin alınmadan veya açık kaynak gösterilmeden yapılan alıntılar için uyarı yapılmaksızın yasal takip yapılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.